Algemeen De 10 beste wintersportapps en handigste wintergadgets

Gepubliceerd op 22 december, 2014 | Door Evelien Nederhoed

0

10 winterapps en -gadgets voor op de piste

De kerst staat voor de deur. En daarmee is ook het wintersportseizoen weer aangebroken. Speciaal daarvoor heb ik voor jou een handig lijstje samengesteld met de tien leukste wintergadgets en de beste wintersportapps waarmee je ongetwijfeld de wintermaanden doorkomt. Ook wanneer je niet op wintersport gaat, zijn sommige items ideaal om de Nederlandse kou te trotseren.

1. Gadget: iHat – Muziek Muts
Je wilt graag muziek luisteren, maar het is koud en je oordopjes blijven niet onder je muts zitten. Herkenbaar? De iHat Muziek Muts voorkomt dit probleem. Met deze muts, die verkrijgbaar is in verschillende kleuren, houd je je oren warm en geniet je tegelijkertijd comfortabel van je favoriete muziek dankzij de ingebouwde speakers. Ideaal voor buitenactiviteiten als skiën, snowboarden en hardlopen. Sluit gewoon je smartphone of mp3-speler aan op de muts en je hoort het geluid uit de (uitneembare) speakers die tussen twee lagen aan de binnenzijde zijn verwerkt.

2. App: AllSnow Ski Reports & Tracker
Wanneer je op wintersportvakantie gaat is het fijn om te weten hoe het ski- of snowboardgebied eruitziet. Ligt er voldoende sneeuw, wat is de sneeuwkwaliteit en wat zijn handige routes? Met deze handige app heb je alle benodigde informatie van meer dan 2000 skigebieden bij de hand. Nog een pluspunt is dat je geen internetverbinding nodig hebt om de app te gebruiken. Wel zo fijn als je in het buitenland zit en geen torenhoge internetkosten wilt hebben.

3. App: PeakFinder Earth
Met de PeakFinder-app ontvang je alle informatie over de bergen om je heen. Ideaal voor wandelaars en bergbeklimmers, maar ook als je simpelweg meer te weten wilt komen over het gebied waar je je bevindt. PeakFinder toont de namen van alle bergen in je omgeving met een panorama-display van 360°. Houd de telefoon voor de bergen en ze worden geïdentificeerd via GPS. Vervolgens krijg je een zwart-witafbeelding van de horizon en de bergen op je scherm, en ontvang je meer informatie over het specifieke gebied. Makkelijker kan niet!

4. Gadget: Human Nature verwarmde kleding
Voor koukleumen onder de wintersporters zijn de verschillende verwarmde kledingstukken van Human Nature een echte uitkomst. Met de verwarmde sokken, handschoenen, vesten en jacks heb je deze winter geen last meer van de kou. De kledingstukken bevatten verwarmde elementen die je, afhankelijk van de temperatuurinstellingen, zo’n 5,5 uur warm houden. Wanneer je lekker warm binnen zit laad je de kledingstukken eenvoudig weer op, zodat je de volgende dag weer klaar bent om de kou te trotseren.

5. Gadget: Flowboard
Je zou het liefst ieder seizoen wel willen snowboarden? Met Flowboard creëer je een soortgelijke ervaring op de momenten dat er geen sneeuw ligt. Het flowboard bevat veertien wielen. Zeven aan de voorkant en zeven aan de achterzijde. Doordat de wielen in een boog zijn geplaatst, maak je vloeiende bewegingen die de ervaring van het snowboarden uitstekend nabootsen. Niet alleen voor fanatieke snowboarders is Flowboard een leuke manier om skills te onderhouden, ook beginners kunnen op deze manier rustig oefenen voordat zij de piste op gaan.

6. App: Zoek mijn vrienden
Wanneer je met een grote groep vrienden of familie de piste op gaat, is de kans aanwezig dat je elkaar kwijtraakt. Met de app Zoek mijn vrienden vind je elkaar gemakkelijk weer terug via GPS-technologie. Jij en je vrienden of familie delen de locatie waar iedereen zich op dat moment bevindt en vervolgens verschijnt iedereen met een eigen icoon op de navigatiekaart. Je bepaalt zelf hoelang en voor wie je locatie zichtbaar is.

7. App: Snowciety
Naast de bekende socialmediaplatforms Facebook en Twitter bestaat er nu ook een geheel nieuw sociaal netwerk voor de echte wintersporters: Snowciety. Deze handige app houdt tijdens het skiën of snowboarden bij waar je bent geweest en geeft al je statistieken weer. Hoe snel ging je bijvoorbeeld de piste af? Of welke afstand heb je afgelegd? Dat is echter niet alles. Via je beeldscherm kun je ook de exacte statistieken van je vrienden bekijken en zie je tevens waar ze zich op de piste bevinden. Deel foto’s met elkaar en beleef elkaars ski-ervaringen. Met Snowciety blijf je bovendien eenvoudig op de hoogte van alle informatie die jij als skiër of snowboarder nodig hebt!

8. Gadget: Resqski
Tijdens de wintersport een ski verliezen gebeurt helaas maar vaak genoeg. Je kan dan niet meer verder en bovendien is het een duur grapje. De Resqski is de ideale gadget om je ski’s binnen een handomdraai terug te vinden binnen een straal van 30 meter ver en één meter diep. De Resqski bestaat uit twee zenders en een ontvanger. De zenders plaats je op je ski’s en de ontvanger draag je bij je in je zak. Raak je een ski kwijt? Geef dan op de ontvanger aan om welke ski het gaat en het apparaat leidt je door middel van piepjes naar je verloren ski. Snel en effectief!

9. App: Sneeuwhoogte
Als wintersporter wil je perfect sneeuw, zodat je soepel de piste af gaat. Sneeuwhoogte is onmisbaar om zeker te zijn van een goede sneeuwkwaliteit in je skigebied. De app geeft je actuele informatie over sneeuwverwachtingen, piste- en liftinformatie en weerberichten per dorp, maar ook kun je met verschillende webcams meekijken op de piste. Sneeuwhoogte geeft bovendien een melding wanneer er nieuwe sneeuw valt.

10. Gadget: Bluetooth Gloves
Geen zin om koude handen te krijgen tijdens het bellen? De Bluetooth Gloves zijn de perfecte uitvinding om warme handen te houden wanneer je een telefoontje pleegt. Je koppelt de handschoenen via bluetooth aan je telefoon. In het topje van de duim aan de linkerhandschoen zit een luidspreker waarmee alle gesprekken worden verwerkt. Ook bevatten de hanschoenen een volumeknop en een LED-lichtje. Wil je toch even je telefoon gebruiken? Met de rechterduim, wijsvinger en middelvinger van de handschoen kun je het touchscreen gewoon gebruiken.

Tags: , , , , ,


Over de auteur

Evelien Nederhoed

Evelien Nederhoed is schrijfster, communicatiespecialist, SEO-expert, internetondernemer en adviseert over (nieuwe) media, zoals internetstrategieën en mobiele communicatie. Regelmatig wordt Evelien gevraagd om te spreken mobiele communicatie, apps en online vindbaarheid. In de rol van appexpert vervulde zij wekelijks een item op Radio Veronica waarin zij de leukste, nieuwste apps reviewde.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login