actueel smartphone-releases 2015

Gepubliceerd op 14 januari, 2015 | Door Evelien Nederhoed

0

7 veelbelovende smartphone-releases van 2015

2014 stond nagenoeg geheel in het teken van de release van iPhone 6 en iPhone 6+, als we het over smartphones hebben. Maar welke nieuwe smartphones van Apple, Sony, HTC, LG, Samsung en andere telefoonmerken kun je nu in 2015 verwachten? Ik heb 7 kansrijke toestellen voor je op een rij gezet. Verrassende nieuwkomers, maar ook oude bekenden in een nieuw jasje. Veelbelovend zijn overigens de smartphones van enkele Chinese telecommunicatiegiganten als Huawei en OnePlus. Zij gaan aankomend jaar met nieuwe budgetsmartphones de strijd aan met gevestigde namen.

1. Samsung Galaxy S6

Het is misschien wel de grootste concurrent van de iPhone 6: de Samsung Galaxy 6. Geruchten gaan dat deze smartphone later dit jaar in twee varianten beschikbaar komt: één versie met een metalen frame en één versie met een scherm dat doorloopt naar de zijkant. Waarschijnlijk wordt de S6 uitgerust met een 32GB opslagcapaciteit en een 4GB werkgeheugen. De smartphone draait op Android, maar Samsung schijnt ook extra, door het Koreaanse bedrijf zelf ontwikkelde software erop te installeren, die leidt tot nog meer gebruiksvriendelijkheid. De Samsung Galaxy S6, maar ook zijn kleinere broertje Samsung Galaxy S6 mini, zal vermoedelijk dit kwartaal nog worden gepresenteerd.

2. Sony Xperia Z4

Na allerlei akkefietjes omtrent de megahack die nog niet zo lang geleden plaatsvond, is er ook weer wat leuks over Sony te melden. Begin dit jaar zal namelijk de Sony Xperia Z4 worden gelanceerd. En wel in twee versies, zo luiden de geruchten. De Z4 is, zoals we van Sony kunnen verwachten, voorzien van premium materialen en een stevig staaltje hardware. Zo heeft de Sonia Xperia Z4 vermoedelijk een 20-megapixelcamera (!) aan de achterzijde en een 5.2 inch scherm. En dat niet alleen, de smartphone schijnt zelfs waterproof te zijn.

3. LG G4

Het moet hét vlaggenschip worden van LG: de LG G4. De naam van de opvolger van de LG G3 is officieel nog niet bekend gemaakt. Echter, Ken Hong, hoofd corporate communicatie van LG, praatte tijdens de Consumer Electronics Show 2015, dé techbeurs van de wereld, zijn mond voorbij. Men denkt dat de LG G4 een circa 5.7 inch HD-scherm zal krijgen en in twee varianten beschikbaar wordt gesteld: een 32GB- en een 64GB-toestel. Doordat de LG G4 waarschijnlijk wordt uitgerust met een microSD-kaart kan het geheugen worden uitgebreid tot 128GB. De telefoon draait op Android en is voorzien van twee camera’s.

4. iPhone 7 / iPhone 6s

De iPhone 6 en de iPhone 6+ liggen net in de schappen en er wordt al weer druk gespeculeerd over de opvolger: de iPhone 7 en/of de iPhone 6s. Men denkt dat de iPhone 6s dit voorjaar wordt geïntroduceerd en we tot het najaar moeten wachten op de iPhone 7. Zo ging het namelijk voorgaande jaren ook. Maar welke specificaties kunnen we verwachten? Tja, het is eigenlijk koffiedik kijken, maar de geruchten gaan dat er een 3D-scherm wordt gelanceerd. Wat we daarbij moeten voorstellen blijft echter vaag. Ook zijn de verwachtingen zeer gespannen als het gaat om de camera; dit moet een knap staaltje designwerk zijn. En wat te denken van draadloos laden? Ook dit staat hoog op het geruchtenlijstje.

5. OnePlus Two

In het tweede of derde kwartaal van dit jaar zal de OnePlus Two in de winkels liggen. Zo bevestigde OnePlus enkele dagen geleden. Deze Chinese smartphone moet de strijd aangaan met de Samsung Galaxy S5, de HTC One M8 en Google Nexus 5. Naar verwachting zal de telefoon voorzien zijn van een 16-megapixecamera aan de achterzijde en een 5-megapixelcamera aan de voorzijde, zodat je makkelijk selfies kunt maken. De OnePlus Two heeft een geheugen van 32GB. Andere specificaties zal het merk later dit kwartaal bekend maken.

6. Lenovo A6000

Enkele dagen geleden werd de Lenovo A6000 gelanceerd, een smartphone met een 5.5 inch HD-scherm. De telefoon is 141 bij 70 bij 8,2 mm en weegt 128 gram. Het toestel heeft een 1 GB RAM geheugen, een opslagcapaciteit van 8 GB en twee camera’s: een 8-megapixelcamera aan de achterzijde en een 2-megapixelcamera aan de voorzijde. Net als de OnePlus Two is dit een budgetsmartphone die het gebruik van smartphones onder een breed publiek naar een hoger level moet tillen. Naar verluid kost deze telefoon slechts $ 169 en wordt hij eind januari – in eerste instantie in India, waar een miljoenenpubliek vol verwachting op ‘m zit te wachten – gelanceerd. De Lenovo A6000 draait op Android. Of deze toestel ooit op de Europese markt komt is onbekend.

7. ASUS Zenfone 2

Dat ASUS meer kan dan alleen computeronderdelen maken is inmiddels bekend. De ASUS ZenFone 2 is een smartphone met een geheugen van 4GB RAM. De telefoon is ook uitgerust met een 13-megapixelcamera. De telefoon heeft, net als de ASUS Nexus, een snellaadmogelijkheid, en draait op Android. De ASUS Zenfone 2 zal zo’n $199 kosten en vanaf maart op de markt verschijnen.

Tags: , ,


Over de auteur

Evelien Nederhoed

Evelien Nederhoed is schrijfster, communicatiespecialist, SEO-expert, internetondernemer en adviseert over (nieuwe) media, zoals internetstrategieën en mobiele communicatie. Regelmatig wordt Evelien gevraagd om te spreken mobiele communicatie, apps en online vindbaarheid. In de rol van appexpert vervulde zij wekelijks een item op Radio Veronica waarin zij de leukste, nieuwste apps reviewde.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login