Algemeen Acer Iconia W4

Gepubliceerd op 17 oktober, 2013 | Door Anton Mous

0

Acer introduceert Iconia W4

Slechts vier maanden nadat Acer de Iconia W3 op de markt bracht, komt de Taiwanese tabletproducent met een update: de Iconia W4. Het grootste verbeterpunt: het scherm.

Display

De Iconia W3 was niet bepaald een succesnummer: er was veel commentaar op de kleurweergave en de kijkhoek was beperkt. Zijn opvolger, de Iconia W4, heeft weliswaar nog steeds dezelfde schermresolutie (1280 x 800), maar het display is vervangen door een 8 inch IPS-scherm.

Verder gebruikt de W4 de zogeheten “Zero Air Gap Technology”, wat zoveel betekent dat Acer de lucht tussen het panel en het scherm heeft weggehaald om zo de leesbaarheid te verbeteren en lichtreflectie te verminderen.

Specificaties

De Iconia W4 is uitgerust met een vierde generatie Atom processor, die geklokt is op 1.8 GHz. Op de achterzijde is een 5 megapixelcamera geplaatst. De voorkant moet genoegen nemen met een 2 megapixel camera. De W4 is 10,75 millimeter dik en weegt 415 gram, wat behoorlijk zwaar is voor een 8 inch tablet.

Wat betreft de software kunnen we melden dat de Iconia W4 draait op Windows 8.1 en Microsoft Office Home & Student 2013 standaard is geïnstalleerd.

Accessoires

Acer heeft tevens een aantal accessoires aangekondigd die je bij de Iconia W4 kunt kopen. Als je de tablet wil omtoveren tot een laptop, kun je de Acer Crunch Keyboard gebruiken, een 5,3 millimeter dun bluetooth-toetsenbord die tegelijkertijd als kickstand dient. Tevens biedt Acer een stylus en een beschermhoes te koop aan.

Prijs en beschikbaarheid

Een 32 GB model van de Iconia W4 kost 329,99 dollar bij de lancering, de 64 GB variant 379,99 dollar. Het geheugen is bij beide modellen met een microSD-kaartje uit te breiden. Later deze maand is de W4 verkrijgbaar in de VS. Een Europese lanceerdatum is niet genoemd door Acer. Wat betreft het prijskaartje mogen we ervan uitgaan dat het dollarteken door een euroteken vervangen kan worden, aangezien dat wel vaker het geval is bij tablets en andere gadgets.

Tags:


Over de auteur

Anton Mous

Webredacteur, digitale duizendpoot en technologieliefhebber: dat ben ik in een notendop. Met passie en enthousiasme voor tablets, smartphones en andere gadgets probeer ik de lezers van tablet.nl als eerste het laatste nieuws te brengen uit tabletland.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login