Acer ifa-tablet.nl

Gepubliceerd op 2 september, 2013 | Door Tim van de Noort

0

Acer onthult Acer DA241HL en Acer Liquid s2 op IFA

Wanneer is een tablet een tablet? Acer neemt een loopje met de standaardeisen en presenteert een tablet die bijna 2.5 keer zo groot is als een iPad. Ook heeft Acer een nieuwe phablet: de Acer Liquid s2.

24 inch is de Acer DA241HL. Dat staat gelijk aan bijna 2.5 iPad’s, ruim 3 iPad mini’s, of gewoon 60 cm. De Acer reuzentablet staat bekend als een “all in one pc”. Dit kondigde Acer onlangs aan bij de IFA, de Duitse beurs voor consumenten elektronica. Hier werd ook een schitterend ogende tablet gepresenteerd die vanaf oktober voor €429,- op de markt zal liggen. De Acer DA241HL zal draaien op Android Jelly Bean 4.2 en gebruikmaken van een Tegra 3-processor. Verdere details zijn nog niet bekend.

acerandroidaio

Maar er is meer

Naast  deze reuzentablet kondigt Acer ook nog eens een nieuwe phablet (een kruising tussen een smartphone en een tablet) aan. Dit wordt een 6 inch-phablet en krijgt de naam Acer Liquid S2. Het is een zeer krachtig model met een 2.2 GHz quad-core-processor. Het beschikt over een fascinerend scherm van 1920 × 1080 pixels (368 ppi). Het scherm bevat krasvrij Gorilla-glas en is 9 mm dik.

Een kijkje in de phablet verraadt dat hij, net als zijn grote broer, op Android 4.2 Jelly Bean draait. De camera bevat maar liefst 13 megapixels en hij heeft een batterij van 3200 mAh. Wat betreft het geheugen zien we 16 GB aan opslaggeheugen (wat uitbreidbaar is met 32 GB door middel van een micro-SD-kaartje) en 2 GB aan werkgeheugen.

Kortom, maar de Acer Liquid S2 voorspelt veel goeds en zal vast goed genoeg zijn om Acer een plaatsje bij de grote jongens op de phablet-markt te geven.

Tags: , ,


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login