Algemeen Playstation-All-Stars-Island-Tablet.nl

Gepubliceerd op 19 september, 2013 | Door Tim van de Noort

1

Android app review: Playstation All-Stars Island

Test: het Android-spel Playstation All-Stars Island.  

Vaste Tablet-schrijver Tim testte het nieuwe All-Stars Island uit. Een geweldige ervaring want hij is al sinds kinds af aan een fan van de PlayStation-reeks.

Tim: “Het was extra leuk dat de app gratis was en ook nog een combinatie vormde van verschillende Playstation-karakters in één spel. Nadat ik het spel (25.37 MB) had gedownload, kon ik eens lekker spelen.

Temple Run & Coca-Cola

Het eerste wat ik dacht toen ik begon met spelen was: Temple Run. Dit bekende spel voor de iPad is duidelijk als basis genomen voor het nieuwe All-Stars Island. Je begint het spel als de hoofdpersoon uit het beroemde Playstation spel Uncharted, genaamd Nathan Drake. Het is eenvoudigweg de bedoeling dat je, net als bij Temple Run, zo ver mogelijk rent en zo veel mogelijk punten pakt. Ik vroeg me af waar de andere personages bleven, tot ik de Coca-Cola Zero druppels zag liggen. Je hoeft geen Master in reclame te hebben om er achter te komen wie de hoofdsponsor van deze app is.

PlayStation® All-Stars Island - screenshot

Nadat ik een paar Coca-Cola-Zero-druppels had opgepakt, flikkerde de Coca-Cola-Zero-fles in de rechterbovenhoek en, zodra ik daar op drukte, kwam ik in andere levels. Hier kon ik mini-games spelen van onder meer Rached en Clank, Little Big Planet en Gravity Rush. Er zouden er nog een paar zijn maar die ben ik nog niet tegengekomen. Deze mini-games (die overigens erg pittig zijn) zorgen voor een leuke afwisseling tussen het rennen en springen van Nathan Drake.

Leuke verassing

Net toen het spel een beetje op m’n zenuwen begon te werken, viel het me op dat ik nog een tweede hoofdpersonage kon downloaden; de hoofdpersonage uit Gravity Rush. Dit personage bracht weer een compleet ander facet van het spel in (hoewel het nog steeds het rennen en springen was) maar een erg leuk bedachte variatie. De mogelijkheid is er ook nog om de ‘hoofdpersoon’ uit Little Big Planet te kiezen, maar  je bent nog wel even zoet alvorens je genoeg punten hebt om hem vrij te spelen.

PlayStation® All-Stars Island - screenshot

Conclusie

Playstation All-Stars Island is voor een gratis app erg uitgebreid. De mogelijkheden zijn veelzijdig en Playstation belooft zelfs ook nog dat er updates zullen komen met nieuwe personages. Ik kijk er naar uit, deze app is het zeker waard om te downloaden.

Sterke punten:
Het spel ziet er grafisch erg sterk uit, loopt soepel door en bevat mooie details. Het spel zelf is erg leuk en de keuze uit meerdere personages maakt het een beetje afwisselend. Het is werkelijk wonderbaarlijk dat deze app gratis is. Een groot pluspunt is daarbij dat die eeuwige advertenties ontbreken die steeds je spel verstoren, zoals meestal met gratis apps.

Zwakke punten:
Ik noemde het al eerder: het wordt wel erg vaak vermeld dat de hoofdsponsor Coca-Cola-Zero is maar gelukkig verstoort dit niet het spel op enigerlei wijze. Ook het feit dat de app alleen kan draaien op de nieuwste versies van Android is jammer: niet iedereen heeft immers geld voor deze nieuwste tablets. Wel draait ie sinds kort ook op alle nieuwe versies van iOS!

Geïnteresseerd? Download de app door hier te klikken!

Tags: ,


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.One Response to Android app review: Playstation All-Stars Island

  1. Pingback: Android app review: Playstation All-Stars Island | IT voor het MKB

Geef een reactie

Back to Top ↑

Login