Algemeen tablet-angry-birds

Gepubliceerd op 5 april, 2013 | Door

0

Angry Birds wordt door 263 miljoen gebruikers maandelijks gespeeld

De grappige en verslavende spellen van Angry Birds worden maandelijks door meer dan 263 miljoen gebruikers wereldwijd gespeeld.

Game ontwikkelaar Rovio maakt bij het presenteren van de jaarcijfers bekend dat meer dan 263 miljoen mensen gebruik maken van de Angry Bird spellen. Onder deze spellen vallen: Angry Birds, Angry Birds Space, Bad Piggies en Angry Birds Star Wars. Ook de nieuwe app Amazing Alex valt hieronder. Rovio CEO Mikael Herd laat verder weten dat Rovio is gegroeid van een fenomeen naar een heel groot en zeer succesvol bedrijf dat wereldwijd goed weet te opereren. Het aantal gebruikers is in zeer korte tijd gegroeid naar 518 miljoen mensen. Rovio laat ons verder nog weten dat er nog steeds rek zit in de Angry Birds formule. De gameontwikkelaar hoopt dit jaar zelfs nog met een nieuwe cartoonkanaal te komen die de naam krijgt ‘Angry Birds Toons’.

Jaarcijfers

Uit de jaarcijfers van Rovio blijkt verder dat er in de maand oktober 200 miljoen actieve gebruikers wereldwijd waren. In de maand december is dit met meer dan 25 procent toegenomen. Ook blijkt uit de gegevens dat alle games van Rovio al meer dan 1,7 miljard keer zijn gedownload. Ook de groei van de omzet ziet er rooskleurig uit voor Rovio. De omzet van de gameontwikkelaar was in 2011 75 miljoen en dat is vorig jaar verdubbelt naar 152 miljoen. Van de 152 miljoen euro omzet is 76,8 miljoen winst. De Engelse krant The Guardian weet hieraan toe te voegen dat meer dan 45 procent van de omzet van Rovio uit de merchandising komt. Hierbij kun je denken aan het verkopen van fysieke producten. Dit zijn de welbekende knuffels die je in de Angry Birds-spellen ziet.

Wat vind jij van Angry Bird? Speel jij het op dit moment of heb je hem al een tijdje links laten liggen? Zoja, waarom heb je dit spelletje links laten liggen? Zet jouw ervaringen omtrent Angry Birds als reactie onderaan dit bericht neer

Bron: Rovio

Tags: ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login