Algemeen Black Friday 2013

Gepubliceerd op 28 november, 2013 | Door Anton Mous

0

‘Apple geeft tegoedbonnen Apple Store op Black Friday’

Vrijdag 29 november begint Black Friday. Traditioneel gezien geeft Apple consumenten dan een aanlokkelijke korting op diverse Apple-producten, maar dit jaar ziet het er naar uit dat we dat op onze buik kunnen schrijven. Waarschijnlijk moeten we genoegen nemen met tegoedbonnen.

Dat blijkt uit de informatie van de Australische Apple Store. Daar is een grote, groene banner te zien waarop staat dat Apple consumenten op tegoedbonnen trakteert als zij op vrijdag 29 november een aankoop doen in de webwinkel van de Apple Store.

De hoogte van de tegoedbonnen is afhankelijk van het product dat consumenten kopen. Als ze een iPad aanschaffen, krijgen ze een tegoedbon ter waarde van ongeveer 50 euro. Voor een iPod ligt het bedrag op ongeveer 33,50 euro en wie een Mac koopt kan rekenen op een tegoedbon van 100 euro. De actie geldt helaas niet voor iPhones en kan alleen uitgegeven worden in de Apple Store (dus niet in de iTunes-winkel of de App Store).

Of Apple dezelfde kortingsactie ook hier in Nederland aanbiedt is onbekend. Om middernacht weten we meer.

Black Friday

Black Friday is de dag dat Apple en tal van andere elektronicaproducenten uitverkoop houden. Hiermee willen ze de drukte van het winkelend publiek voor de kerst- en feestdagen beter spreiden om zo lange wachtrijen aan de kassa te voorkomen.

Twee jaar geleden verkocht Apple op Black Friday gemiddeld 15 iPads per uur per Apple Store. Ook de Macs gingen als warme broodjes over de toonbank met gemiddeld 10 verkochte exemplaren per uur per Apple Store.

Update:

29 november – Nu de website van de Apple Store weer online is, blijkt dat Nederlandse consumenten geen tegoedbonnen maar korting krijgen op hun bestellingen. Deze korting loopt uiteen van 11 euro bij een iPod nano tot 101 euro bij aanschaf van een Mac-computer. Ook doet Apple diverse accessoires in de aanbieding en hoeven er geen verzendkosten betaald te worden bij deze productgroep. Op de iPhone  geeft Apple geen korting.

Tags: , , , ,


Over de auteur

Anton Mous

Webredacteur, digitale duizendpoot en technologieliefhebber: dat ben ik in een notendop. Met passie en enthousiasme voor tablets, smartphones en andere gadgets probeer ik de lezers van tablet.nl als eerste het laatste nieuws te brengen uit tabletland.Back to Top ↑

Login