Apple iPad Event

Apple iPad Event Live-blog

Het Apple iPad Event is geweest en er zijn een flink aantal schitterende producten gepresenteerd. Wat is er allemaal gepresenteerd, wat gaan we verwachten?

2 nieuwe iPad’s, dat is wat er is gepresenteerd gister op het Apple iPad Event. De 9.7″ Apple iPad Air en de 7.9″ Apple iPad Mini met Retina.

iPad Air Apple iPad Event

iPad Air

Het eerste wat we gaan behandelen is de iPad air. Deze tablet gaat slechts $500 (€350/€400) kosten. Hij voelt groter, oogt groter, maar is even groot als de normale iPad. Het grootste verschil aan de buitenkant: hij is splinter-dun, slechts 7.5 mm. Hij is ook nog eens bijzonder licht, slechts 450 gram. 28% lichter en 20% dunner. Het Retina scherm van de iPad Air bevat 2048 x 1536 pixels, wat neerkomt op 264 pixels per inch, evenveel als de iPad 4.

iPad Air Apple iPad Event

De specificaties zijn ook stukken beter geworden. Zo zit er een Apple A7-chip in, die volgens Apple twee maal zo snel is als de A6. Ook grafisch gezien is de iPad Air maar liefst twee maal zo snel als zijn voorganger. Een origineel feit: ook het Wi-Fi zou twee maal zo snel ontvangen moeten worden vanwege een nieuwe ontvanger. Verder heeft hij 2 camera’s: een 5 megapixel achter en 1.2 megapixel voor. Net zoals de iPad 4 is hij te koop in 4 verschillende modellen: de 16 GB, 32 GB, 64 GB en 128 GB. Als laatste zorgt de batterij er voor dat hij tot 10 uur mee kan.

Al met al werd de nieuwe iPad Air niet goed door de pers onthaald. De reden hiervoor? Hij mist het speciale. Mensen zijn van mening dat het een mooi product is, maar dat het maar weinig toevoegt aan de iPad reeks. Volgens gsmarena.com, waar mensen kunnen stemmen op de tablet, haalt hij nog maar net een 5.5. Dit kan wellicht nog wijzigen als hij eenmaal uit is. Zodra wij hem in handen hebben gaan we hem uiteraard meteen reviewen en kijken wat we kunnen verwachten, maar één ding is zeker: de prijs is geweldig.

iPad Mini Retina. Apple iPad Event

iPad Mini Retina

De iPad Mini Retina is veel besproken tablet, maar is net wat anders dan mensen hadden verwacht. Als je hem ziet, zou je amper het verschil zien met een oude iPad Mini. Hij is 7.5 mm dik (tegenover 7.2 mm op de oude iPad) en de lengte en breedte zijn ook hetzelfde. Het scherm is waar het allemaal om draait. 1536 x 2048 pixels, evenveel als van de nieuwe iPad Air. Het enige verschil: door het kleine scherm zie je dat de pixels veel beter uitvallen en neerkomen op 324 pixels per inch.

Onder de motorkap bevind zich een verrassende Apple-A7 chip. Gezien de oude iPad Mini een A5 chip bevatte, werd er op het internet met name gesproken over een A6 chip. De A7 chip verviervoudigd de snelheid zelfs ten opzichte van de oude iPad Mini. De grafische kaart zorgt er zelfs voor dat hij 8 maal sneller is dan zijn voorganger!
De Batterij zorgt ervoor dat hij tot 10 uur mee kan en hij is verkrijgbaar in 4 modellen: de 16 GB, 32 GB, 64 GB en de (verrassend nieuwe) 128 GB.

iPad Mini Retina, Apple iPad Event

iOS 7

Beide modellen zijn uitgerust met iOS 7, het nieuwste besturingssysteem. Het is lichter, sneller en beter (volgens de woordvoerder van Apple althans). Maar nu is het zelfs zo dat alle (!) Apple modellen te updaten zijn naar iOS 7. Apple pakt hier een slim stukje marktaandeel, gezien dit bij het open source Android niet mogelijk is. Ook bij de Windows Phone is niet alles te updaten naar de nieuwste versies.

Conclusie

Al met al waren er leuke en mooie modellen gepresenteerd, maar mensen zaten te hopen op iets revolutionairs, iets compleet nieuws. Er werd gehoopt op informatie over de iWatch en verkoopcijfers van de 5S/5C, maar helaas. Zelf denken wij dat Apple voornamelijk een nieuwe markt probeert open te breken, namelijk door middel van goedkope modellen. Wie weet wat er bij de volgende beurs allemaal gepresenteerd gaat worden. Als het zo ver is, is er één ding zeker: je kan er alles over lezen op Tablet.nl.


Geef een reactie

Back to Top ↑

Login