Film & foto windows-bespot-apple-ipad

Gepubliceerd op 13 juli, 2013 | Door Willem Naber

0

Apple iPad wordt bespot door Microsoft en Dell

Apple heeft met de iPad de Tablet op de markt gebracht, waarna elk ander merk dit ging kopiëren. Microsoft en Dell bespotten nu de iPad op prijs en functie met een commercial.

Windows heeft al eens eerder Apple bespot in een reclame. In deze bewuste reclame werden smartphone gebruikers van Samsung en Apple bespot met de Nokia Lumia 920 die op windows draait. De Samsung wordt als veel te groot gezien en de iPhone pakken ze op het slecht werkende Siri.

In de onderstaande commercial worden de handige functies van Windows getoond, tegenover de minder veelzijdige iPad. Zo is het op de XPS 10 van Dell mogelijk te zoomen, multitasken en kan je makkelijk je geheugen uitbreiden met een SD kaart. Allemaal functies die niet mogelijk zijn op de iPad.

Of windows hiermee een goede marketing strategie heeft, weten wij niet. Zo zien wij op youtube dat 5.891 mensen de reclame leuk vinden en 3.559 mensen vinden de commercial niet leuk. Los van het feit dat de commercial wel grappig opgezet is, denken wij dat het meer een zwakte is als jij je direct vergelijkt met de concurrent en deze ook nog eens bespot. Anderzijds willen zij misschien een virale vibe creëren, omdat mensen er altijd wel een menig over hebben en deze graag delen?

Functies

Als we echt goed kijken naar het filmpje,  wilt Windows aantonen dat zij goedkoper zijn, beter kunnen multi-tasken en is de layout transparanter. Daarnaast bieden tablets van Dell de mogelijkheid aan om makkelijk je tablet te voorzien van extra geheugen. Stuk voor stuk sterke punten, aangezien ze waar zijn. Echter vergelijken ze dit wel met de oude ios 6 en niet met ios 7 die wel transparanter is en goed kan multi-tasken.

More value for less money.

Windows pakt Apple ook keihard aan op de prijs. $ 599 voor de ipad 32 GB tegen $ 399 voor de windows tablet 32 GB van Dell. Een verschil van $ 200 wat echt veel geld is. Een bedrag waarbij je denkt, is dat het wel waard? Is die Apple iPad wel echt die $ 200 meer waard, terwijl je er “minder” gebruikers gemak voor terug krijgt? Dit is waarschijnlijk wat Microsoft wilt meegeven. More value for less money.

Tags: , , ,


Over de auteur

Willem Naber

Als eigenaar wil ik dat Tablet.nl informatief is op een leuke manier, daarom haal je op tablet.nl elke dag je dagelijkse dosis tablet nieuws. Vergeet ook niet onze fun categorie, waar je de grappigste, stomste en leukste dingen vindt over en/of voor je Tablet.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login