Asus ASUS-MeMo-Pad-HD-7-tablet.nl

Gepubliceerd op 5 juni, 2013 | Door Tim van de Noort

0

Asus Memo Pad HD 7, een zeer krachtig budgetmodel!

Asus heeft officieel de Memo Pad HD 7 gelanceerd, een 7 inch tablet voor slechts 150 dollar! Dit komt neer op €114,- en valt daarmee officieel onder de term: goedkoop. Des te meer een reden om dit model eens te gaan previewen.

Webwereld brengt dit in de lucht. Het eerste wat opvallend is, is de kwaliteit van het beeldscherm: 1280 x 800 pixels. Dat komt neer op 215 pixels per inch, wat gegarandeerd staat voor een schitterend beeldscherm! Ook blijkt het een lichtgewicht te zijn: hij weegt slechts 302 gram!

Als we onder de motorkap kijken zien we 1GB aan werkgeheugen en 16 GB aan opslaggeheugen. En om het af te maken een 1.2GHz MediaTek MT8125 quad core processor. Ja je leest het goed, een quad core in een budgettablet. Dit is erg bijzonder en dat maakt dit kleine goedkope model helemaal goed! Wij kunnen niet wachten tot we dit model in handen hebben!

Maar er is meer! er is ook een 10 inch model!

De Asus Memo Pad FHD 10. Hierover is nog geen prijs bekend, maar we gaan ervan uit dat deze ook relatief goedkoop zal zijn. Desalniettemin zitten ook hier leuke specificaties bij. Zo heeft het scherm een schitterende pixeldichtheid van  1.920 bij 1.200 pixels, wat neerkomt op 226 pixels per inch! Wat wel vreemd is, is dat ze bij dit model weer voor een Intel Atom dual core hebben gekozen. Wel moet er bij gezegd worden, dat deze Atom een kloksnelheid van 1.6 GHz kan boeken, wat zeker niet mis is.

Verder weten we dat ook dit een lichtgewicht is: dit model is met 504 gram 150 gram lichter dan de iPad 4!

Volgende maand zal de Asus Memo Pad HD 7 op de markt liggen voor een spotprijsje. De Asys Memo Pad FHD 10 zal voor een nog onbekend bedrag in de winkel komen. De verwachting is dat we dit model in september in de schappen kunnen zien.

Tags: ,


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login