Algemeen Candy-Crush-Saga-tablet.nl

Gepubliceerd op 15 maart, 2013 | Door Tim van de Noort

0

Candy Crush Saga; De nieuwste hype voor tablets.

Voor de echte tablet-gamer is het spel vast wel bekend: Candy Crush Saga. Of je het nou speelt of niet, je kan er bijna niet omheen. Tablet.nl onderzoekt deze nieuwste hype.

Geheugensteuntje
Herinner je het spel “Bejeweld” nog? In dit beroemde spelletje speel je op een 8 x 8 vlak vol met diamanten. Door steeds 2 diamanten te verschuiven kan je 3 op een rij krijgen, waardoor de diamanten oplossen en je punten krijgt. Candy Crush Saga is een variant van dit spel, maar nu heb je verschillende levels, verschillende vlakken (dus niet het standaard 8 x 8) en, nog wel het belangrijkste, de diamanten zijn veranderd in snoepjes jamjam.

Waarom Candy Crush Saga?
Op het moment dat je het spel opent, straalt de vrolijkheid je tablet uit. Level 1 bevindt zich op een 5 x 8 vlak waar je de instructies moet opvolgen van een man met wel hele grote handen. Hij legt uit hoe het spelletje in elkaar zit en wat je doel zal zijn.

Na level 1 denk je: dit is toch niet zo moeilijk? maar level 2 laat al anders zien. Je wordt verplaatst naar een veld 8 x 9 vlak waar je eerste missie zal zijn: verzamel 1900 punten in maximaal 15 bewegingen.  Dit maakt me nieuwsgierig en na wat spelen besef ik dat dit niet zo moeilijk is en sluit ik dit af. Zo speel ik even door. Na level 30 begin ik te begrijpen waarom dit spel zo veel gespeeld wordt. Ik ga maar eens opzoeken hoeveel levels er zijn: 245, want ook ik moet er nu aan geloven: ik ben een Candy-Crusher.

App-hype’s:
Apps zijn en blijven populair. Veel van de populaire spelletjes blijven ongeveer 3 maanden populair en gaan dan weer op de hoop van “een van de vele apps”.

Andere apps die in het rijtje van uiterst populair hebben gestaan zijn onder meer Wordfeud, Angry Birds en Flow.

Wilt u Candy Crush Saga ook downloaden? Dat kan helemaal gratis!
Voor Apple: klik hier
Voor Android: klik hier 

Tags: , , ,


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login