Algemeen dagelijks-nieuws

Gepubliceerd op 19 maart, 2013 | Door

0

Dagelijks nieuws dinsdag 19/03/2013

Hier het dagelijkse nieuws van dinsdag 19 maart op tablet.nl. De nieuwste berichten over tablets, smartphones en andere mobiele apparaten. Daarnaast het belangrijkste nieuws van de interessante leveranciers, softwarebedrijven en app-ontwikkelaars. Hieronder de belangrijkste nieuwsberichten samengevat:

Bullseye wil in 37 steden Wi-Fi aanbieden

Algemeen           Als het aan het Tielse bedrijf Bullseye ligt krijgt binnenkort 37 grote steden een Wi-Fi-netwerk. Gebruikers kunnen de dienst anoniem en gratis gebruiken. Als de gebruiker eenmaal is ingelogd op het netwerk dan kan hij het netwerk ook in de andere steden gebruiken. De verbinding is snel genoeg om muziek en video’s te beluisteren. Om geld te verdienen plaatst Bullseye  advertentie-pop-ups.

Bron: Bullseye

Meer dan 100.000 apps voor BlackBerry 10

Apps                     Voor het besturingssysteem BlackBerry10 zijn er al meer dan honderd duizend apps beschikbaar. Dit aantal groeit nog steeds door. Dit maakte BlackBerry-CEO Throsten Heins bekend aan het Australian Financial Review. Bij de lancering van het nieuwe besturingssysteem was dit nog maar 70.000 apps.

Bron: Australian Financial Review (AFR)

Google Flight ook in Nederland beschikbaar

Diensten              Google Flight is nu ook in Nederland beschikbaar.  Met deze dienst kun je vluchtinformatie opvragen en krijg je de beschikking over prijzentabellen. In de prijzentabellen kun je zien op welke dagen of maanden de tickets het goedkoopst zijn. Op dit moment zijn nog niet alle luchtvaartmaatschappijen aanwezig in Google Flight. Maatschappijen als easyJet, Arkefly en Lufthansa zijn nog niet in het nieuwe systeem verwerkt.

Bron: Google Flight

Samsung wil ook op de horlogemarkt de strijd aangaan met Apple

Gadgets              Na Apple komt ook Samsung met een speciaal horloge. Het horloge van Samsung gaat Smartwatch heten. Samsung heeft de komst van de Smartwatch officieel bevestigd. Met de SmartWatch hoop Samsung-CEO Lee Young Hee de concurrentie aan te gaan met Apple’s iWatch. Wanneer de Smartwatch op de markt komt is nog niet bekend gemaakt.

Bron: Bloomberg.com

Google-chatdienst Babble het nieuwe alternatief voor Babble

Diensten              Waarschijnlijk komt er binnenkort weer een nieuwe dienst van Google. De nieuwe dienst gaat Google Babble heten. Google Babble is een chatdienst.  Met Google Babble wil Google de strijd aangaan met Whatsapp, Skype en iMessage. Google Babble zal een samenvoeging zijn van een aantal chatdiensten van Google. Hier kun je denken aan onder andere Google Talk, Google Voice en de chatservice in Google+. Google Babble zal een totaal nieuwe app krijgen. Wanneer deze dienst en app voor het grote publiek beschikbaar komt is nog niet bekend gemaakt.

Bron: Geek.com

NS-bord geeft drukte aan in trein

Algemeen           Op het station in Den Bosch kunnen reizigers sinds maandag de drukte in de trein zien. Daarnaast is het mogelijk om te kijken waar de 1e en 2e klasse van de trein is. Ook kunnen de gebruikers de stiltezone en de parkeerplaatsen voor de fiets vinden. Het bord is een proef van de Nederlandse Spoorwegen die drie maanden gaat duren. Het NS-bord is een vervolg op de app die de NS eerder al lanceerde waarop de reizigers dezelfde informatie konden zien.

Bron: NS

Google Reader stopt er op 1 juli 2013 mee

Diensten              De RSS-lezer Google Reader zal er vanaf 1 juli 2013 niet meer zijn. Dit heeft het Amerikaanse bedrijf bekend gemaakt. Gebruikers kunnen voor die tijd overstappen naar de dienst Google Takeout. Naast Google Reader zijn er nog meer slachtoffers van de schoonmaakronde van Google.

Bron: Google

Whatsapp gaat in de toekomst geld kosten

App                       Whatsapp is van plan om in de toekomst jaarabonnementen in te voeren. Er zullen abonnementsvormen komen voor 1,3 of 5 jaar. De abonnementsvormen gelden voor de nieuwe gebruikers. Dit maakt de Whatsapp-CEO Jan Koum bekend aan Alexander Klopping tijdens de SXSW-festifal.

Bron: Tablet.nl

Samsung krijgt er na Apple een nieuwe rivaal bij

Patenten             Samsung krijgt er na Apple een nieuwe rivaal bij. Dit heeft te maken met de nieuwe feature ‘Smart Pause in de Samsung Galaxy S4. In deze feature wordt de video gepauzeerd als de gebruiker eventjes van zijn smartphone afkijkt. LG geeft aan dat ze al jaren een patent hebben op deze feature.

Bron: Yonhap News

Windows Phone 7.8 en 8 wordt nog anderhalf jaar ondersteund

Windows            Microsoft  heeft aangegeven dat ze de besturingssystemen Windows Phone 7.8 en 8 nog anderhalf jaar ondersteunen. De ondersteuning van Windows 8 voor tablets zal nog doorlopen tot en met 2018. Windows Blue zal de opvolger worden van Windows 8. Windows Blue is de codenaam voor het nieuwe besturingssysteem. Op dit moment gonst het van de geruchten over het nieuwe besturingssysteem. Microsoft heeft tot op heden nog weinig losgelaten over Blue.

Bron: Microsoft

Tags:


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login