MUSTHAVES tinder app

Gepubliceerd op 30 oktober, 2013 | Door Carine Damen

0

Dating-app Tinder steeds populairder

Tinder is hard op weg tot een hype uit te groeien. De populaire dating-app staat op 4 in de app store van Apple. Zo’n twee procent van de Nederlandse bevolking zou Tinder al gedownload hebben.

Vleeskeuring of seks-app wordt hij al genoemd: Tinder, de handige en laagdrempelige app die vooral jongeren gebruiken om snel nieuwe mensen in de buurt te vinden en te ontmoeten. Gebruikers bladeren door foto’s die Tinder hen voorschotelt en laten door het tikken op een kruisje of een hartje weten of ze geïnteresseerd zijn in een andere gebruiker. Is het een hartje, dan wordt die ander daar niet van op de hoogte gesteld. Pas als hij of zij jou ook een hartje geeft, is het een match en kun je gaan chatten.

Tinder als dating-app

Tinder werd een paar maanden geleden in de markt gezet als sociale app: een supersnelle en eenvoudige manier om mensen in de buurt te ontmoeten om leuke dingen mee te doen. Een gebruiker vertelt: ‘Een tijdje geleden was ik met een groep vrienden in Barcelona. We hebben deze stad als onze verblijfplaats ingesteld op de Tinder-app en hebben leuke meiden uitgenodigd om met ons te gaan stappen. Zo ontmoetten we iedere avond weer een gezellige groep mensen.”

Seks

Maar het is een publiek geheim dat er vooral gedated wordt met Tinder. Je selecteert immers alleen op uiterlijk. Er zijn dus veel blote armen en buiken en tattoos te bewonderen op foto’s die mensen op Tinder plaatsen. Omdat gebruikers hun Facebook-account aan de app moeten koppelen, zijn aantrekkelijke matches snel te vinden zonder dat je weer eindeloos gegevens of foto’s moet invullen. Leeftijd en woongebied stel je zelf in, de app neemt van je Facebook over welke interesses en voorkeuren je hebt. Op deze kenmerken let Tinder bij het aan elkaar voorstellen van de gebruikers. Gematchte personen kunnen echter niet op elkaars Facebookpagina kijken als ze nog geen facebookvrienden van elkaar zijn.

Tinder groeit als kool

De ontwikkelaar van Tinder vertelde in een interview met AndroidPlanet dat het Tinder-gebruik in Nederland de laatste maanden naar de 330.000 is gegroeid. Dit aantal zou elke dag nog met maar liefst 10 procent stijgen. Zo’n 65 procent van de gebruikers is tussen de 18 en 24 jaar. “Dagelijks maken we 3 miljoen nieuwe matches”, vertelde de Tinder-ontwikkelaar aan AndroidPlanet.

Zelfs Bekende Nederlanders gebruiken Tinder

Tinder is verslavend, menen vele fans. Dat vinden ook Jamie Westland, drummer van de popgroep Di-rect, rapper Bart Zeilstra (Baas B) en zanger Jody Bernal. Tenminste, dat schrijft boulevard-site Glamora.ma. Zou het waar zijn? Veel gebruikers willen er niet echt voor uitkomen dat ze internetdaten, want er hangt nog steeds een wat sneue waas over dit gebruik, zei cabaretier Johan Fretz die over Tinder kwam praten in het populaire tv-programma De wereld draait door. “Ze doen er ironisch over”, vertelde Fretz.

Sexy holocaustmonument

Fretz signaleerde ook al een heuse Tinder-trend: het gebruiken van de dating-app om zich een bepaalde identiteit aan te meten. “Zoals het ‘Tindermeisje op reis’: jonge vrouwen plaatsen foto’s van zichzelf omringd door arme mensen in Afrika of Zuid-Amerika. Ze zijn daar duidelijk heen gegaan om goede werken te doen.” Johan Fretz vindt de trend zorgwekkend: “Ik zag meisjes in sexy kleren poseren bij een holocaustmonument.”

De toekomst van Tinder

Is Tinder een blijvertje of een snel opvlammende strobrand? Als het niet nieuw meer is zal de lol er snel af zijn, denken veel gebruikers. Het zal een kwestie van tijd zijn voor pedofielen en andere enge mensen die de app ontdekken en misbruiken voor hun praktijken, voorspellen zwartkijkers. Dus geniet nu nog even van het ongerepte Tinder.

De 10 Tinder-types

1. De wereldverbeteraar (het meisje dat tussen lachende straatarme Indiërs of Afrikanen goed staat te doen).
2. De avonturier (het meisje dat een gevaarlijke tijger aanraakt terwijl andere mensen angstig wegrennen en varianten hierop)
3. De medusa (de barbiepop)
4. Het raadsel (het meisje dat met haar sterk op haar lijkende vriendinnetjes op de foto poseert. Rarara, met wie heb jij gechat?)
5. De lolbroek. (het meisje dat in opmerkelijke situaties is beland)
6. De friendzoner (we weten even niet wat dit voor type is)
7. De veeleisende (je mag haar niet wegvegen)
8. De bezette (het meisje dat in romantische houding met haar vriendje poseert)
9. De Groupon-fotoshoot (blond, blauwe ogen, 1.78 meter)
10. De verfgooier (meisjes die onder de verf gespat poseren).

Bekijk de 10 Tinder-types uitgebreid op Upcoming.nl.

Tags:


Over de auteur

Ik ben journalist, webredacteur en tekstschrijver en vind het leuk nieuwsartikelen over allerlei onderwerpen te schrijven. Ik ben altijd op zoek naar de psychologie achter consumentengedrag: waarom doen mensen wat ze doen?Back to Top ↑
  • Wat hebben wij nog niet gezien?

    Heb jij een Tablet MUSTHAVE gezien, een accessoire, app of tablet die je echt moet hebben? Laat het ons weten en wij delen het direct op tablet.nl. Stuur nu snel je MUSTHAVE naar redactie@tablet.nl


Login