Apple nieuws iPhone-5c-tablet.nl

Gepubliceerd op 11 september, 2013 | Door Tim van de Noort

1

Apple presenteert zijn nieuwste iPhones

Apple presenteerde onlangs de iPhone 5S en de iPhone 5C. Ze bevatten een heleboel nieuwe snufjes.

De iPhone 5S is de nieuwste van de iPhone-reeks. Het is een iPhone zoals we hem kennen maar met een heleboel nieuwe snufjes. Dat geeft  de smartphone een fascinerend uiterlijk. Wat dacht je van een verbeterde processor, camera, vingerprintherkenner en nieuwe kleuren.

Processor
De iPhone 5S wordt de eerste telefoon die een krachtige A7-chip processor in een 64-bit-toestel bevat. Deze chip zit vaak in laptops en pc’s verwerkt en geeft de smartphone een enorme snelheid als het gaat om internetten. Zowel grafisch als in technische performance is de 5S twee maal zo snel als de iPhone 5. Dat komt omdat hij een miljard transistoren bevat.

Camera
De iPhone 5S heeft een f/2.2-lens en een 15% grotere beeldsensor. De nieuwe flitser heet  ‘True Tone Flash’ en maakt gebruik van nieuwe kleurenflitsers om nog betere foto’s te kunnen maken. De camera bevat een nieuw snufje dat er voor zorgt dat er twintig foto’s achtereen kunnen worden genomen. De foto met het grootste aantal pixels krijg je als eerste te zien. Het is dus een automatische optimalisatie.

Kleuren
De iPhone 5S komt in meer en nieuwere kleuren dan de andere iPhones. Er is een uitvoering in het zwart en wit maar ook in grijs en goud. Dat laatste lijkt een slechte marketingstunt. Uit een opiniepeiling is immers gebleken dat er maar weinig mensen oren hebben naar de gouden variant en nog minder naar de grijze.

iphone 5

Vingerafdrukherkenning
Het ronde menuknopje onderaan de telefoon met het herkenbare vierkantje erin is ook veranderd. Het vierkantje is namelijk verdwenen en er is een stalen rand bij gekomen. Als je je vinger op het rondje legt, wordt hij gescand. De scanner is beveiligd met een saffieren rand. Met deze vingerafdrukherkenning kun je meer dan alleen  inloggen op je iPhone. Je kan ook aankopen doen bij iTunes of bij de App-store. Je hebt nergens meer een pincode voor nodig.

Prijzen
Als je denkt dat je deze iPhone voor weinig geld kan aanschaffen, kom je van een koude kermis thuis. De goedkoopste versie van 16 GB is €699,-. De 32 GB kost €799,- en voor €899,- heb je de grootste variant van 64 GB.

iPhone 5C

De iPhone 5C zou een budgetvariant moeten worden van de iPhone, zo werd al maanden gespeculeerd. Nu blijkt dat hij niet zo zeer goedkoop is maar wel heel kleurrijk. De iPhone 5C bevat bijna de zelfde specificaties als de iPhone 5 en komt daarnaast in de kleuren wit, blauw, roze, geel en groen. Verder heeft hij een iets betere batterij en draait hij op het besturingsprogramma iOS 7. De 16 GB-variant kost €599,- en de 32 GB €699,-. Dat is heel wat meer dan het bedrag van €300,- dat eerder de ronde deed.

 

Tags: , ,


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.One Response to Apple presenteert zijn nieuwste iPhones

  1. Pingback: De iPhone 5S en iPhone 5C | IT voor het MKB

Geef een reactie

Back to Top ↑

Login