Algemeen rangerx-tablet.nl

Gepubliceerd op 12 juli, 2013 | Door Tim van de Noort

0

De Xplore RangerX: de krachtigste Android tablet ooit?

We hebben vaker geschreven over tablets die krachtig zijn, tegen zware weersomstandigheden kunnen en niet zo snel kapot gaan. Helaas, dit zijn over het algemeen tablets die draaien op Windows 7 en een klein fortuin (om en nabij de €2000,-) kosten.

Voor iedereen die in de gevaarlijke wereld leeft. Voor iedereen die buiten sport. Voor iedereen die ten alle tijden zijn tablet wil gebruiken. De Xplore RangerX is een tablet dat draait op Android 4.0, maar een zeer zware behuizing heeft. De tablet is volgens de IP certificatie IP65 gemaakt, wat inhoud dat hij volledig stofdicht is en sproeiwater dicht (let op: het gaat hier dus alleen maar over regen, je kan hem niet onderdompelen zoals de Sony Xperia Tablet Z).
Afijn, tevens voldoet de Xplore RangerX aan de eisen die het leger stelt aan zijn elektrische producten. Om die reden is hij MIL- 810G gecertificeerd. Dit houd onder meer in dat hij tegen harde knallen, stoten en vallen kan.

Verder naar de gewone specificaties; De Xplore RangerX is een 10.1″ tablet dat dus draait op Android 4.0. Het scherm bevat 1366 x 768 pixels, wat neer komt op 156 pixels per inch. Hij weegt indrukwekkend genoeg slechts 1 kg, ondanks al zijn behuizingen! Hij is wel een echte brede jongen: hij is namelijk 21.5 mm dik.

Binnenin zit een zeer nette Dual Core ARM Cortex A9 Processor met een kloksnelheid gemeten op 1.5 GHz. Er zit 1 GB aan werkgeheugen in en 32 GB aan opslaggeheugen, die uit te breiden is met maar liefst 128 GB door middel van een microSD kaartje

Al met al een schitterend model, helaas is de prijs van €1000,- nog aan de hoge kant. Maar het is wel een veilige investering.

Tags: ,


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login