Berichten Smartphone-tablet-projector-tablet.nl

Gepubliceerd op 27 mei, 2013 | Door Tim van de Noort

0

Maak van je smartphone of tablet een diaprojector!

Ken je dat? Je hebt schitterende foto’s gemaakt en je wil ze aan iedereen laten zien! Maar om nou met z’n alle om een klein schermpje te zitten is ook zo moeilijk. Ook heb je geen kabel bij de hand om hem op je TV aan te sluiten. Deze creatieve genie ondervond dat probleem, dus dan maak je toch gewoon je eigen diaprojector!

Het enige wat je nodig hebt: een schoenendoos, een vergrootglas, een paperclip, een smartphone of tablet, een stanleymes en wat elektrisch geleidende tape.

Snij met het stanleymes een gat in de schoenendoos die exáct groot genoeg is voor het vergrootglas. Gebruik bijvoorbeeld een potlood om de vergrootglas over te trekken. Plak daarna met het speciale tape (let op: geen normaal tape!) het vergrootglas er helemaal strak op, zodat er geen licht kan ontsnappen. Nu pak je de paperclip en buig je hem als een houder voor je smartphone (als je een tablet gebruikt kan je bijvoorbeeld een metalen boekensteun pakken). Buig hem, zoals je in de vergrootte afbeelding hieronder kan zien.

Dat was hem alweer! zodra je hem nu aanzet en recht voor het glas plaatst, hoor je een projectie te zien van de foto’s of film die je afspeelt! Voor de beste werking: een donkere kamer, de verlichting van je telefoon of tablet op 100%.

Tags:


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login