Algemeen wifi-in-treinen

Gepubliceerd op 22 april, 2013 | Door

1

Een jaar langer gratis internet in de trein

Een jaar langer gratis internet in de trein voor de treinreizigers van de Nederlandse Spoorwegen. T-Mobile en de NS hebben de overeenkomst met een extra jaar verlengd.

Een jaar langer gratis in de trein voor NS-reizigers. De reizigers kunnen tot en met april 2014 gratis gebruik maken van het Wi-Fi-netwerk van de Nederlandse Spoorwegen en T-Mobile. Dit laat de NS via een persbericht op hun website weten. Naast de intercity’s is de NS nu ook van plan om gratis draadloos internet aan te bieden op de grootste Nederlandse stations. Op de stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor kan de reiziger vanaf maart al gebruik maken van gratis Wi-Fi. In de toekomst zullen er snel een aantal andere stations volgen. Een planning heeft de NS nog niet vrijgegeven over de invoering op stations.

300 Wi-Fi-intercity’s

Op maandag 29 maart 2010 reed de eerste ‘Wi-Fi’ trein door Nederland. De reis ging van Amsterdam Bijlmer Arena naar station Leiden Centraal. Destijds reed onder andere Minister Camiel Eurlings en een aantal journalisten met deze trein mee om van deze primeur getuige te zijn. Nu ruim twee jaar later  zijn er al meer dan 300 intercity’s voorzien van gratis Wi-Fi. De NS is op dit moment nog bezig met de laatste 65 treintoestellen van draadloos internet te voorzien. Het gratis internet is een onderdeel van het ict-platform OBIS wat al in een aantal treinen is uitgerold.

Draadloos internet populair

Uit eerder onderzoek bleek al dat Wi-Fi zeer populair is in het Openbaar Vervoer. In februari vonden er meer dan 1,8 miljoen internetsessies met een gemiddelde duur van 43 minuten plaats. In Nederland werd er maar liefst meer dan 20 Terabyte aan data verwerkt. In januari 2011 was er nog sprake van 140.000 internetsessies per maand. Dit liep op naar 663.000 internetsessies in december van hetzelfde jaar.

Wat vinden jullie van gratis internet in de trein? Zijn jullie fervent gebruiker van het netwerk? Deel jouw ervaringen met ons door een reactie onderaan dit bericht te plaatsen.

 

 

Tags:


Over de auteurOne Response to Een jaar langer gratis internet in de trein

  1. pieter says:

    Yes kan ik weer een jaar lang gratis internetten.

Geef een reactie

Back to Top ↑

Login