Algemeen samsung-galaxy-express-4g-netwerk-tablet.nl

Gepubliceerd op 4 februari, 2013 | Door Tim van de Noort

0

Een kleine stap voor de mens, een grote stap voor mobiel internet: 4g netwerk

De Amerikanen hebben het al lang, maar voor ons kleine landje is het eindelijk zo ver; het 4g netwerk is vandaag officieel gelanceerd.

4th Generation Mobile Communications, ofwel 4G, is de evolutie van het 3G netwerk; het mobiele internet dat vele Nederlanders gebruiken om op hun telefoon hun e-mail, Facebook, Youtube of wat dan ook te kunnen bekijken.

Youtube filmpjes in HD bekijken terwijl je in de trein zit? Online spelletjes op je Samsung Galaxy S3 spelen bij je schoonmoeder? De nieuwste liedjes van iTunes downloaden op je iPad terwijl je wacht voor je college?
Het bovenstaande behoorde allemaal tot de mogelijkheden van een tablet of smartphone, maar het had 1 probleem: het duurde zo lang! Met een download snelheid tot 20 Megabyte per seconde gaat het allemaal een stuk sneller!

Devices
Helaas loopt Nederland tegen 1 probleem tegen de lamp: we hebben nog bijna geen smartphones en tablets die op 4G netwerk werken! Aangekondigde 4G ondersteunen smartphones & tablets zijn:
– Samsung Galaxy Express (Smartphone, markt introductie vindt deze maand plaats)
– Samsung Galaxy S IV (Smartphone, April dit jaar)
Sony XPeria Z (Tablet)

Varianten die het 4G netwerk al wel ondersteunen zijn onder andere:
– Apple iPad mini (Tablet)
– Apple iPad 4 (Tablet)

Kosten
Zoals te verwachten: er zit wel een prijskaartje aan het nieuwe 4G netwerk; Je moet 1 van de 2 duurste internet bundels hebben, deze beginnen op €25 per maand.

Er was veel onenigheid over wie het 4G netwerk het eerst zou mogen lanceren en wanneer dat dan zou mogen. KPN is er vandaag als eerste bij. Let wel op! Alleen KPN gebruikers kunnen hier nog gebruik van maken en dan nog alleen in Amsterdam en het noorden van de Randstad.

Ook kan de razend populaire iPhone 5 nog niet door KPN’s 4G netwerk ondersteund worden; Vodafone an T-Mobile, Die anno midden 2013 met het 4G netwerk komen, ondersteunen dat wel. Het is de bedoeling da midden 2014 heel Nederland aan de 4G zit.

Bron: NOS

Tags: ,


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login