Algemeen Nexus 10 (2013

Gepubliceerd op 18 november, 2013 | Door Anton Mous

0

Eerste afbeeldingen nieuwe Nexus 10 uitgelekt

Afgelopen weekend circuleerden een tweetal foto’s op het internet waar, naar verluidt, de nieuwe Nexus 10-tablet op te zien was.

De techwebsite Ubergizmo zag de foto’s op Reddit.com voorbijkomen en plaatste deze op zijn website voordat deze werden verwijderd. Uit de afbeeldingen blijkt dat LG de productie van de nieuwe tablet op zich mag nemen. Dat spreekt eerdere berichten uit augustus tegen waarin Asus als kandidaat werd genoemd om de nieuwe Nexus 10 op de markt te brengen.

Op een van de foto’s is een prijskaartje geplaatst waarop het bedrag van 299 pond wordt genoemd, omgerekend zo’n 360 euro. Of dat ook daadwerkelijk de prijs voor de nieuwe Nexus 10 zal zijn, moeten we nog even afwachten. Mashable.com maakte gisteren melding van het gerucht dat de nieuwe Nexus 10 later deze week al in de verkoop gaat.

Volgens onbevestigde berichten heeft de nieuwe Nexus 10 een resolutie van 2560 x 1600 pixels en draait de tablet op een Qualcomm quad-core Snapdragon 800 processor, 3 GB aan RAM-geheugen en Android 4.4 KitKat.

Samenwerking

Nexus is een samenwerkingsverband tussen Google en een andere producent op de elektronicamarkt. Diverse partijen mogen hun ideeën en ontwerpen indienen bij Google. Op basis van deze schetsen bepaalt de zoekmachinegigant wie de eer krijgt om de nieuwe tablet of smartphone te maken.

Google en LG brachten eerder dit jaar al de Nexus 5 op de markt en zetten deze samenwerking kennelijk voort in de tweede generatie Nexus 10. De originele Nexus 10 werd nog geproduceerd door het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung.

 

Bron: Ubergizmo

Tags: , ,


Over de auteur

Anton Mous

Webredacteur, digitale duizendpoot en technologieliefhebber: dat ben ik in een notendop. Met passie en enthousiasme voor tablets, smartphones en andere gadgets probeer ik de lezers van tablet.nl als eerste het laatste nieuws te brengen uit tabletland.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login