Acer windows-8-mini-tablet

Gepubliceerd op 26 april, 2013 | Door

0

Eerste foto’s Windows 8 mini-tablet online verschenen

De eerste foto’s van de allereerste Windows 8 mini-tablet zijn online verschenen. De mini-tablet heeft een 8-inch scherm en zal door Acer worden gemaakt en gaat ‘Iconia Tab W3’ heten.

Gisteren schreven we er al over dat Microsoft binnenkort goedkopere en kleinere tablets verwacht. De foto van de allereerste Windows 8 tablet met een scherm kleiner dan 10,1 inch verschenen voor het eerst op de Franse website Minimachines. Echter zijn de afbeeldingen van de website verwijderd, nadat Acer er van op de hoogte kwam. Op de site stond een foto van de vermoedelijke Acer Iconia Tab W3. Men verwacht dat de Acer mini-tablet een Intel Atom Z2760-soc meekrijgt in comboinatie met 2 gigabyte aan werkgeheugen. De tablet krijgt de beschikking over twee camera’s en er zal een toetsenbord accessoire van Acer op de markt komen waar je de tablet in kunt klikken. Verder kun je de tablet van extra opslagruimte voorzien door een micros-sdhc kaartje te kopen.

De mini-tablet van Acer staat gepland voor een release aan het einde van de zomer. Wij verwachten dat de tablet zal gaan draaien op het besturingssysteem Windows 8.1. De eerste update van Microsoft besturingssysteem wordt over twee maanden verwacht. De Acer Iconia Tab W3 zal gaan concurreren met onder andere de iPad Mini van Apple en de Nexus 7 van Google. Eerder schreven we al een artikel op Tablet.nl dat de tablets met een schermformaat onder de 10-inch met een enorme opmars bezig zijn. Uit dit onderzoek valt op dat de kleine Android tablets het populairst zijn. Daarom vinden wij het ook een logische stap dat Microsoft en haar partners hier ook van mee willen profiteren.

Tags: , ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login