Algemeen facebook-home-op-je-tablet

Gepubliceerd op 23 april, 2013 | Door

0

Facebook Home meer dan 500.000 maal gedownload

Facebook Home is meer dan 500.000 maal gedownload in de Google Play Store. De softwarelaag van Facebook is een populaire skin onder de Android gebruikers. Hoeveel mensen in Nederland Facebook Home hebben gedownload is niet bekend.

Uit cijfers van de Google Play Store blijkt dat Facebok Home in negen dagen tijd meer dan 500.000 maal is gedownload. Facebook Home is een softwarelaag die je smartphone eenvoudig verandert in een Facebook-telefoon. Als je de applicatie gedownload en geïnstalleerd hebt, dan heeft je smartphone een metamorfose ondergaan en is deze helemaal op het sociale medium gericht. Dit noemt Facebook het ‘put-people-first’-principe. Al de diensten en applicaties worden om de smartphonegebruiker heen gebouwd. Hierdoor ervaart de smartphone als een ‘sociale telefoon’.

Beschikbaar op zes toestellen

Facebook Home is tot nu toe alleen op de mobiele apparaten HTC One, One X, One X+, Samsung Galaxy SIV en SIII en de Samsung Galaxy Note II te installeren. Op de andere Android apparaten is de app wel te downloaden, maar niet te installeren. Verder kun je de applicatie alleen maar downloaden als je op je toestel Android 4.0 of hoger is geïnstalleerd. In totaal is de skin skin al meer dan 500.000 keer gedownload, maar hoeveel mensen intensief gebruik maken van deze softwarelaag is voor ons nog niet duidelijk. Wel hebben tot nu toe al 11.295 mensen de applicatie beoordeeld. Je kunt zien dat de app in de Google Play Store een beoordeling krijgt van twee sterren.

Startscherm

Wanneer je de app hebt gedownload kun je ervoor kiezen dat Facebook Home je startscherm wordt. De vertrouwde rijen met apps zullen verdwijnen voor fullscreen notificaties van het sociale medium. De andere apps zijn nog wel beschikbaar door onderaan je scherm op een knop te klikken.

Wat vinden jullie van de nieuwe app Facebook Home? Geef jouw mening over Home door het reactieformuliertje in te vullen.

Tags: ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login