Algemeen google-play-store

Gepubliceerd op 23 april, 2013 | Door

0

Google Play Store moet meerdere erkennen in App Store

Google Play Store moet meerdere erkennen in App Store. Een tijdje geleden schreven we er al over dat de App Store de meeste omzet heeft van de applicatie winkels en de Google Play Store de meeste downloads. Google Play blijft nog steeds groeien, maar moet nog steeds Apple voor zich dulden.

Google Play Store moet meerdere erkennen in App Store. Echter is Google de afgelopen tijd wel met een enorme opmars bezig. Waar het qua aantal downloads bij Google voor de wind gaat, blijft de totale omzet voor de Play Store nog steeds een zorgenkindje. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau App Annie en Canalys die vandaag zijn gepubliceerd. De inkomsten zijn dit kwartaal met negentig procent gestegen ten opzichte van het kwartaal ervoor. Concurrent Apple wist hier maar slechts een groei van 25 procent aan omzet tegenover te zetten.

Evenveel aantal downloads

Echter hoeft Apple zich niet te schamen. Zij blijven concurrent Google nog steeds mijlenver voor, vooral als het om de totale omzet gaat. Apple wist namelijk in het eerste kwartaal van dit jaar  een omzet van 1,48 miljard dollar binnen te slepen. De Play Store weet hier maar een schamele 570 miljard dollar tegenover te zetten. Dit is maar liefst 38,5 procent van het aandeel wat Apple weet binnen te harken. Uit cijfers van beide onderzoekbureaus blijkt dat dit aandeel een jaar ervoor slechts tien procent was. Qua aantal downloads heeft de Google Play Store bijna Apple’s App Store ingehaald. De Google Play Store staat nu op 90 procent. Een woordvoerder van onderzoeksbureau App Annie verwacht dat dit gat binnenkort gedicht gaat worden.

Minder omzet

Dit sprookje zal voor Google niet opgaan wat betreft de omzet. Een woordvoerder van Canalys wijst in een gesprek met persbureau Reuters erop dat zij niet verwachten dat de Play Store de komende drie jaar meer omzet zal genereren dan de App Store.  Het blijft voor ons wel vreemd dat Google het gat qua aantal downloads bijna heeft gedicht, maar het grote verschil tussen de omzet in de applicatiewinkels niet kan dichten. Redenen kunnen beide onderzoekbureaus niet geven.

Wat vinden jullie van beide applicatiewinkels? Geef je mening door een reactie onderaan dit bericht te plaatsen.

Tags: ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login