Algemeen Phablet

Gepubliceerd op 15 mei, 2013 | Door

0

Het raadsel omtrent de Phablet

Het raadsel omtrent de ‘Phablet’. Is het nou een smartphone of is het nu een tablet? Wat zijn de maten om het een Phablet te noemen? Kortom wat is nu de definitie voor een Phablet.

Als we teruggaan in de tijd dan komt het woord ‘Phablet’ in 2011 voor het eerst boven drijven, of je het nu wel of niet leuk vindt. Het Phablet-procese begon met de introductie van de Samsung Galaxy Note. Echter de echte fanatieke tech-fans, maakten een aantal Phablets voor de Samsung Galaxy Note al kennis met dit begrip. Desondanks het woord ‘Phablet’ is door geen enkele partij geclaimd voor dit segment.

Noem het een Fonepad, Padfone, Phantablets of Phonetablets en het zal nooit zo goed klinken als een ‘Phablet’. Daarom heeft een grote retailer uit het Verenigd Koninkrijk de naam ‘Phablet’ officieel geclaimd. Nu hebben zij in hun assortiment een speciale categorie aangemaakt met het Phablet aanbod. Wij verwachten dat dit er toe zal leiden dat de geclaimde term mainstream gaat worden in marketingland. Met als gevolgd dat we binnenkort commercials kunnen verwachten in de media gebaseerd op de legitieme naam ‘Phablet’.

De hamvraag blijft nog steeds: Wanneer is het een Phablet? Wanneer is het een smartphone en wanneer is het een tablet? Bij welke schermgrootte begint een Phablet en bij welke schermgrootte eindigt het segment van Phablets. Is dit bij een schermgrootte van 6 inches of begint het pas bij 6,3 inches? Of moeten we de Phablet baseren op de vorm van het apparaat. Wij verwachten dat Samsung Galaxy Mega misschien het antwoord kan geven. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant de Samsung Galaxy Mega in de markt als de ‘Grote smartphone’ met de kracht en mogelijkheden van een Phablet.

Kortom wat kunnen we nu wel en nu niet onder een phablet verstaan? Is de Samsung Galaxy Note 8.0 een echte tablet of moeten we de Samsung Galaxy Mega er onder verstaan.  Geef jouw ideeën en meningen over een Phablet als een reactie onderaan dit bericht.

Tags: , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login