Algemeen huawei-koopt-nokia

Gepubliceerd op 21 juni, 2013 | Door

0

Huawei zeer geïnteresseerd in overname Nokia

Het Chinese Huawei is zeer geïnteresseerd in een overname van Nokia. Of het er van komt, ligt voornamelijk af van de houding van Nokia.

Richard Yu, topman van Huawei, geeft in een persevenement van de Ascend P6 smartphone aan, dat zijn bedrijf geïnteresseerd is in het Finse Nokia. Als het tot een overname gaat komen, dan is het Chinese bedrijf de grootste smartphone-speler ter wereld. Het Financial Times, kan echter nog niet aangeven of Huawei de overname gesprekken met Nokia al is begonnen. Ook wilt hij niks kwijt over de inhoud waar hij interesse in heeft. Beide bedrijven maken op dit moment besturingssystemen die draaien op de Windows Phones. Parade paardjes als de Nokia Lumia 910 en de Lumia 925 draaien op dit besturingssysteem.

Marktaandeel

Heel positief is Huawei niet over het product wat Microsoft heeft afgeleverd. De Chinese fabrikant noemt het mobiele platform van Microsoft zelfs ‘zwak’. Dit komt doordat Microsoft, maar een zeer klein marktaandeel heeft veroverd. Daarnaast is Huawei op dit moment nog niet positief over de licentiekosten die Microsoft wil ontvangen voor haar besturingssysteem. Dit komt doordat bedrijven voor de Windows Phone moeten betalen, en dat hoeven smartphone bedrijven voor de concurrent Android bijvoorbeeld niet te doen. Daarom heeft Huawei ook veel modellen op de markt gebracht met Google’s Android erop.

Smartphone markt

Richard Yu verwacht dat de komende jaren alleen de grote jongens zullen overblijven. Yu geeft aan dat er slechts drie tot vier toonaangevende bedrijven het hoofd boven water weten te houden. Op dit moment is het de Zuid-Koreaanse Samsung, het Amerikaanse Apple en het Chinese Huawei nog de baas als marktleider. Echter timmert Huawei aardig aan de weg, dit jaar hoopt het bedrijf nog ongeveer 55 tot en met 60 miljoen smartphones te verkopen.

Wat vinden jullie van de smartphone markt en de status van Nokia op dit moment? Geef jullie mening door een reactie onderaan dit bericht te plaatsen.

Tags: , ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login