Algemeen 10-punten-over-de-ipad-mini-2

Gepubliceerd op 15 augustus, 2013 | Door Willem Naber

0

iPad mini 2: top 10 feiten die je moet weten over de ipad mini 2

De iPad mini 2 wordt in kwartaal 4 van 2013 gelanceerd, waardoor die net voor kerst en sinterklaas te koop is. Welke 10 feiten moet je weten over de Apple iPad mini 2?

Dat de iPad mini een groot succes is, konden wij terug zien in de verkoop cijfers. NPD melden ons, dat Apple 40 miljoen iPad mini’s wilde verkopen, tegen 60 miljoen ipads, echter in januari 2013 moest Apple zijn prognose al bijstellen, in het voordeel van de iPad mini. De nieuwe iPad mini 2 komt er nu aan en wat staat ons te wachten. Wij hebben een top 10 samengesteld van de geruchten die je moet weten over de iPad mini 2.

1. De iPad mini 2 is rond oktober – november te koop

In een eerder bericht “iPad mini kopen in Q4” gaven wij al aan dat het heel voorspelbaar is dat de nieuwe iPad mini rond oktober, november te koop is.  Onderzoeksbureau IHS iSuppli heeft goede bronnen bij fabrikanten van Apple, waarbij zij weten te melden dat de productie van onderdelen omhoog is geschroefd. Dit zelfde gebeurde een jaar geleden voor de lancering van de 1e generatie iPad mini, waardoor een lancering van oktober – november goed mogelijk is.

2. Hij wordt geleverd met een Retina beeldscherm

Het beeldscherm moet scherper en Apple heeft de retina techniek getest en heeft zich bewezen. Deze techniek wordt ook toegepast op de nieuwe iPad mini 2, waarbij de geruchten gaan dat ze 2 modellen gaan uitbrengen. 1 model met retina beeldscherm en 1 zonder. Het retina scherm krijgt een resolutie van 2048 x 1536 pixel, dit komt neer op een pixel dichtheid van 324 per inch. Met 324 pixels per inch wordt het scherm van Apple het scherm met de hoogste pixel dichtheid van dit moment. Het retina beeldscherm wordt geproduceerd door meerdere fabrikanten. De fabrikanten die  wij voorbij hebben horen komen zijn: LG, Sharp en Samsung.

3. iPad mini 2 krijgt een A6 chip

Een nieuwe tablet gaat gepaard met een betere processor, zodat hij weer sneller is. De geruchten gaan, dat de 2e editie wordt voorzien van een snelle A6 chip, welke wij nu al zien in de iPhone 5. De iPad 5 wordt voorzien van een A7-chip. Echter de iPad 5 komt waarschijnlijk pas in 2014.

4. prijs blijft ongeveer gelijk

De concurrentie in de tablet markt is moordend, waarbij Samsung de grootste is. Samsung brengt veel modellen uit, in veel verschillende prijs klasse. Het lijkt erop dat Apple hier een beetje in mee gaat. Dit zien wij bijvoorbeeld al terug in de iPhone 5S die er ook komt als iPhone 5C. Hierbij is de 5C goedkoper en betaalbaarder. Het gerucht gaat dat de iPad mini 2 komt met en zonder retina scherm en in verschillende kleuren. Hierbij kan Apple het ene model goedkoper in de markt plaatsen. De verkoop prijs van de iPad mini zal ongeveer gelijk blijven aan het huidige model.

5. Het design verschilt minimaal Het design van de iPad mini is al mooi en wordt dan ook minimaal aangepast. Hij wordt wel dunner en lichter, maar het verschil is minimaal. De rand aan de zijkant van het scherm wordt waarschijnlijk iets dunner, waardoor het lijkt dat je meer scherm hebt.

6. iPad mini en iPad 5 ongeveer tegelijk te koop

Na de lancering van de iPad mini 2, zal niet heel lang daarna de lancering van de iPad 5 volgen. Consumenten zijn meer geneigd om het goedkopere product te kopen, en Apple wilt hierbij de verkoop van de mini 2 stimuleren. De echte iPad fan kan wel even wachten, waardoor deze later wordt aangeboden. Door deze aanpak, kannibaliseert de mini 2 ook niet of minder, de markt van de iPad 5.

7. Hij wordt beter dan zijn directe concurrenten

Als we kijken naar de omvang van de tablet en haar concurrenten, dan moet de iPad mini 2 een betere tablet worden. Concurrenten als een Nexus 7 of een Kindle Fire HD zijn misschien goedkoper, maar leggen het af op de specificaties. De iPad mini 2 krijgt het meest scherpe beeldscherm in zijn klasse met 324 pixels per inch en heeft daarbij een snelle A6 chip. Haar concurrenten bieden mindere specificaties , waarbij de iPad mini de bench mark wordt, in zijn klasse.

8. 55 miljoen iPad mini 2’s

Apple laat 55 miljoen iPad mini 2’s produceren om alle winkels te voorzien van een voorraad. Apple verwacht dat zij meer dan 100 miljoen tablets zullen gaan verkopen.

9. Apple richt zich meer op de iPad mini 

Aangezien de verkoop cijfers van de iPad mini beter zijn dan de iPad, gaat Apple zich meer richten op de iPad mini en de iPad mini 2. Ondanks dat Apple meer verdient per iPad, willen zij zich toch richten op de massa verkoop van de iPad mini. Dit is een goed punt voor de iPad mini fans, want zij krijgen alle aandacht.

10. verkoop prijzen iPad mini 2

Apple heeft meestal een vrij overzichtelijke prijslijst. Zo wordt er verwacht dat de goedkoopste iPad mini 2 ronde € 335,- zal gaan kosten. Wilt je meer opslag ruimte, dan betaal je € 100,- extra. 32 GB wordt dan dus € 100,- duurder dan de 16 GB en de 64 GB zal dan € 200,- duurder zijn. Wil je hier bovenop ook nog gebruik willen maken van 3G/4G, dan rekent apple hier nog eens € 130,- voor. Wil je dus de iPad mini 2 kopen? Houd dan rekening met de onderstaande richt prijzen.

€ 335,- iPad mini 2 met 16 GB
€ 435,- iPad mini 2 met 32 GB
€ 535,- iPad mini 2 met 64 GB
€ 465,- iPad mini 2 met 16 GB en 3G/4G
€ 565,- iPad mini 2 met 32 GB en 3G/4G
€ 665,- iPad mini 2 met 64 GB en 3G/4G

Tags: ,


Over de auteur

Willem Naber

Als eigenaar wil ik dat Tablet.nl informatief is op een leuke manier, daarom haal je op tablet.nl elke dag je dagelijkse dosis tablet nieuws. Vergeet ook niet onze fun categorie, waar je de grappigste, stomste en leukste dingen vindt over en/of voor je Tablet.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login