Algemeen ipad-brain-system

Gepubliceerd op 23 april, 2013 | Door

0

Je tablet besturen door je brein

Samsung werkt op dit moment aan een experiment waardoor je je tablet kunt besturen door middel van je hersenen. Samsung onderzoekt samen met een Amerikaanse universiteit de mogelijkheden.

Samsung gaat met de Amerikaanse universiteit Texas onderzoeken of je een tablet kunt besturen door middel van je brein. Wetenschapper Roozbeh Jafari heeft een methode ontwikkeld waarmee je met een speciale helm – die beschikt over EEG-elektroden – waarmee je een Samsung Galaxy Note 10.1 kunt besturen. De helm filtert hersensignalen van de gebruiker, waardoor je je Galaxy Tab kunt besturen. Aan deze technologie wordt nog gesleuteld. In de toekomst is R. Jafari van plan om ook smartphones te kunnen besturen.

Met de speciale gedachtehelm op kunnen gebruikers met eenvoudige handelingen al applicaties op hun tablet openen en afsluiten. Verder kan je als tabletgebruiker eenvoudig door documenten bladeren. Het is ook mogelijk om door je muziek collectie te bladeren en je favoriete nummer te selecteren. Misschien wordt het in de toekomst mogelijk om de muziek of de afspeellijst te selecteren die bij je humeur past op dat moment.

Deze besturing kan voor gehandicapte een welkome oplossing zijn. Als het experiment een succes blijkt, hoopt Samsung deze technologie ook in de consumenten producten te verwerken. Echter lijkt ons op dit moment de bottleneck de speciale gedachtehelm. Op dit moment lopen er een aantal onderzoeken waarmee je de helm binnen een aantal seconden kunt opzetten en zonder speciale geleidingsgel is te gebruiken. Of er binnenkort een methode komt waardoor je geen snoeren meer hoeft te gebruiken is nog niet bekend.

Wanneer het Zuid-Koreaanse bedrijf met de breinbesturing op de markt komt is nog niet bekend. Voor de elektronicagigant zit er geen druk op de ketel om de technologie zo snel mogelijk op de markt te hebben. Wij van Tablet.nl wachten rustig af en als er meer informatie over de besturing bekend is, zul je dit als eerste op Tablet.nl lezen.

Tags: ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login