Overige Leappad-Ultra

Gepubliceerd op 27 juni, 2013 | Door Tim van de Noort

0

LeapPad Ultra, weer een nieuwe kinder tablet!

Tablets speciaal gemaakt voor kinderen zijn nog altijd erg zeldzaam. Nadat wij van de week de FunTab Mini 2 presenteerde, hebben we er vandaag nog één, de LeapPad Ultra 7.

Deze tablet oogt al vrolijk, kijk er maar eens naar! Afijn, wat we hier hebben is een 7 inch tablet van het merk LeapFrog. Hij is kind-bestendig, dus je kan hem rustig laten vallen en hem tegen een tafel aan laten knallen.

We weten nog niet heel veel over dit model. Zo weten we dat het een 7 inch Duo Tech display heeft ,wat wordt beschreven als “een display met een hoge resolutie”. Er zit 8 GB aan opslaggeheugen in en 2 heuse camera’s (één aan de voorkant en één aan de achterkant). Er wordt hier vanuit gegaan, dat kinderen het niet moeilijk willen hebben op de tablet (logisch, het zijn kinderen). Om die reden zitten er 4 druk toetsen op, zitten de speakers aan de voorkant even als een heel mooi lichtje. Zodra dat lichtje aan gaat ,weet het kind dat de tablet in de oplader moet. Dit lichtje is om die reden, vele male groter gemaakt.

2 speciale punten aan deze tablet zijn toch wel:
Er zit geen normale Android op. Deze tablet bevat maar liefst 800 app’s georganiseerd in verschillende categorieën, van muziek tot dieren.

Ook zit er Wi-Fi op deze tablet, zodat je er mee kan internetten. Bang dat je kind iets ziet wat hij niet mag zien (bijvoorbeeld geweld)? Geen zorgen, de mensen bij LeapFrog hebben daar wat op bedacht. Er zit een speciale software browser in, Zui LeapSearch genaamd. Met deze browser is alles op het gebied van geweld of seksuele content verbannen en kunnen kinderen alleen maar dingen zoeken wat geschikt is voor hun (bijvoorbeeld een achtergrond of het adres van oma).

Dit model is zeker een leuke tablet voor kinderen. Hij zal uitkomen in Augustus voor een prijs van €115,-

Tags: , ,


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login