Algemeen samsung-safe

Gepubliceerd op 2 april, 2013 | Door

0

Met Samsung For Enterprise heb je een safe omgeving voor smartphones en tablets

Kijk eens naast of voor je. Wat heb jij nu allemaal in je directe omgeving staan. Welke mobiele apparaten zijn dit allemaal? Lees je dit op je laptop? En ligt naast je laptop toevallig een tablet en een smartphone? Waarschijnlijk kun je een van deze apparaten wel beantwoorden met een ‘Ja’. Ook op deze mobiele apparaten wil je natuurlijk apps hebben die het (zakelijk) leven aangenamer maken. In een eerder bericht op tablet.nl is te lezen dat niet alle apps ‘veilig’ zijn.

Deze twee geschetste situaties zijn een steeds vaker voorkomend verschijnsel. Steeds meer Nederlanders kopen een tablet. Daarnaast wisselen veel consumenten hun ‘ouderwetse’ telefoons in voor een smartphone. Deze luxe toestellen worden momenteel door steeds meer werknemers naar het kantoor meegenomen. Op dit moment bepaalt de baas niet, maar de werknemer beslist welke mobiele apparaten hij of zij allemaal meenemen naar het kantoor.

Het gevolg op deze trend is dat IT-managers door de bomen het bos niet meer zien. Moeten ze alle toestellen toestaan of moeten ze een selectie maken voor mobiele apparaten die ze ‘toelaten’ tot het bedrijfsnetwerk. Dit neemt echter veel tijd in beslag en het is voor de it-er lastig om te beoordelen welk apparaat nou wel en niet geschikt is voor het bedrijfsnetwerk. Echter als het aan Samsung ligt zullen de donkere wolken boven de ict-afdeling spoedig verdwijnen.  Het zonnetje zal dadelijk doorbreken en vele  bedroefde gezichten zullen veranderen in een opgewekt gezicht.

Samsung For Enterprise

Met de lancering van Samsung For Enterprise (SAFE) stelt Samsung  de automatiseringsafdeling in staat om makkelijk een keuze te maken in Androidapparaten die geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Als het mobiele apparaat beschikt over het SAFE-logo dan voldoet dit apparaat aan de strenge beveiligingseisen van Samsung. Dit zorgt ervoor dat Samsung veel stress bij de IT-managers wegneemt. Hij of zij kan nu makkelijk kiezen welke smartphones en tablets de organisatie beschikbaar stelt voor haar werknemers. Deze apparaten beschikken over geavanceerde beveiligingsmogelijkheden die speciaal zijn ontwerpen voor zakelijk gebruik. Een aspect hiervan is bijvoorbeeld device-based verificatie.

Drie pijlers

Het SAFE programma zal in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland worden uitgerold. Samsung For Enterprise kent drie pijlers. De eerste is het SAFE Platform. Het is nu mogelijk dat IT-managers hun mobiele IT-omgeving optimaal kunnen inrichten, aansturen en goed kunnen beveiligen. Men kan nu gebruik maken van SAFE-applicaties die het onder andere mogelijk maken dat je veilig kan e-mailen, toegang kunt krijgen tot de bedrijfsgegevens een veilige Virtual Private Network (VPN) verbinding kunt maken.

Het SAFE partner programma zorgt ervoor dat ontwikkelaars SAFE-applicaties kunnen ontwikkelen. Zij zullen dan van Samsung de titel SAFE Solution Partner krijgen. Dit partnerprogramnma blijft continu in ontwikkeling, dit komt doordat Samsung haar partners zeer uitgebreide ontwikkeltools aanbiedt. Als Samsung partners tegen problemen aanlopen dan krijgen zij professionele technische ondersteuning.

Tot slot is er de SAFE kwaliteitsverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat bedrijven er zeker van kunnen zijn dat de mobiele apparaten en applicaties van Samsung en haar partners grondig zijn gecontroleerd en zijn uitgetest. Het SAFE-logo in de applicatiewinkel zorgt ervoor dat je er zeker van kunt zijn dat de je een veilige app downloadt.

Bron: Samsung

Tags: ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login