NIEUWS Michael Bay op de CES 2014

Gepubliceerd op 7 januari, 2014 | Door Anton Mous

0

Michael Bay begaat enorme flater op CES

Hollywood-regisseur Michael Bay heeft zichzelf enorm voor schut gezet op de Consumer Elektronics Show (CES) in Las Vegas. Toen hij gisterenavond Nederlandse tijd op de bühne stond om Samsungs nieuwe televisie aan te prijzen, liet de autocue het afweten en stormde hij het toneel af.

Even daarvoor had Samsung een reeks nieuwe gebogen televisies onthuld, met als paradepaardje de 105 inch grote Curved Ultra HD tv met 4K-resolutie. Natuurlijk had Samsung ervoor kunnen kiezen om de aanwezigen zelf te vertellen hoe fantastisch hun nieuwe product was, maar dat is net zoiets als een slager die zijn eigen vlees keurt. Daarom huurde het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Michael Bay in, Hollywood-regisseur en producer van onder meer Transformers, Pearl Harbor en Armegeddon. Als iemand iets over een geweldige filmervaring op een tv-scherm zou kunnen vertellen, is het deze veteraan wel.

Teleprompter

Voor dergelijke grootschalige evenementen, waar de hele wereld toekijkt, is het de normaalste zaak van de wereld om alle toespraken tot in de kleinste details voor te bereiden. Sterker nog, de presentatoren hoeven alleen maar de tekst hardop voor te lezen van de teleprompter (net zoals onze nieuwslezers dat doen). Toespraken eindeloos oefenen en in je hoofd stampen behoort daarmee tot het verleden.

Maar wat als de teleprompter het laat afweten? Dat ondervond Michael Bay afgelopen nacht aan den levende lijve. Enkele malen probeerde hij in zijn eigen woorden te zeggen wat hij als filmregisseur doet, maar hij stond met een mond vol tanden. Toen de presentator hem vroeg wat de nieuwe Curved Ultra HD zou betekenen voor onze filmbeleving, kreeg hij ter plekke een zenuwinzinking. Hij enige dat Bay nog kon uitbrengen was “I’m sorry” en stormde vervolgens het podium af.

 

Blog

Na het incident schreef hij een weblog over wat er zich had afgespeeld.

“Wow! I just embarrassed myself at CES – I was about to speak for Samsung for this awesome Curved 105-inch UHD TV. I rarely lend my name to any products, but this one is just stellar. I got so excited to talk, that I skipped over the Exec VP’s intro line and then the teleprompter got lost. Then the prompter went up and down – then I walked off. I guess live shows aren’t my thing.”

Het is in ieder geval duidelijk waarom Michael Bay niet voor, maar achter de camera staat.

Tags: , , ,


Over de auteur

Anton Mous

Webredacteur, digitale duizendpoot en technologieliefhebber: dat ben ik in een notendop. Met passie en enthousiasme voor tablets, smartphones en andere gadgets probeer ik de lezers van tablet.nl als eerste het laatste nieuws te brengen uit tabletland.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login