Microsoft Xbox-Surface

Gepubliceerd op 7 november, 2012 | Door coen

0

Microsoft komt met gaming tablet

Microsoft is bezig met een nieuwe tablet die speciaal is gericht op gaming. Deze gaat onder de naam Xbox Surface 7-inch tablet. De specificaties voor deze tablet waren afgelopen juni al gelekt.

Hard- en software

De Xbox Surface Tablet zal draaien op een ARM processor, die speciaal ontwikkeld is voor gaming. Microsoft heeft een geheim proces ontwikkeld voor het fabriceren van de hardware. De fabrikanten die de hardware voor de Xbox 360 maakten, zijn buitenspel gezet door Microsoft. De “Xbox 720” zal wel door de traditionele fabrikanten worden gemaakt, zoals Pegatron en Foxconn.

Naast de hardware is er ook software specifiek ontwikkeld voor de Surface Tablet. Dit zal geen volledige versie zijn van Windows 7, maar een versie die speciaal gericht is op gaming.

Lockdown

De Surface Tablet wordt ontwikkeld op de kantoren van Microsoft in Silicon Valley. Microsoft heeft recentelijk een aantal kantoren “gesloten” waar Xbox gerelateerde producten en diensten worden ontwikkeld. Deze lock down heeft alles te maken met het intensief testen van de Xbox Surface Tablet.

De verwachting is dat de Surface Tablet eerder uitkomt dan een nieuwe versie van de Xbox 360.

Bron: The Verge

Tags: , ,


Over de auteur

coen

Als eigenaar van Tablet.nl ben ik vooral bezig met de ontwikkeling van de websites en het verbeteren van de usability. De gebruikers van de community van Tablet staan voor ons centraal en wij vinden het belangrijk dat hun ervaring op de site zo goed mogelijk is.Back to Top ↑

Login