Nokia World

Nokia World: live in Abu Dhabi Live-Blog

Welkom bij de blog over Nokia World: live in Abu Dhabi. We gaan bijna direct beginnen.

Stephen Elop, CEO van Nokia Mobile, loopt het podium op en begint direct met praten. Hij begint over de 3 nieuwste smartphones: de Nokia Asha serie.

asha-lijn

Links: Asha 500. Midden: Asha 502. Rechts: Asha 503. Allemaal beschikken ze over 3G.

Er is een nieuw design geïntroduceerd voor de Asha modellen waardoor het lijkt of er een tweede scherm overheen valt, een nieuw feature dat hij nog niet verder gaat beschrijven. Hij geeft het woord aan Mohamed El-Sheakh, van het ontwikkelingsteam in Abu Dhabi.

Voor dat Elop het woord geeft aan El-Sheakh, meld hij nog een laatste puntje: het al bestaande swype is vanaf nu ook te gebruiken om je camera te openen. twee tikken op het scherm en één swype van beneden naar boven in FLITS, een foto!

502

 

El-Sheak aan het woord. Hij meld dat de Nokia Asha 502 en Asha 503 beschikken over een 5 megapixel camera. Deze zullen deze functie bevatten. Maar er is meer met de camera: ook aan het delen is gedacht. Met één klik kan je de foto de wereld in sturen als je wilt.

Het nieuwe menu van de camera van de Asha serie

 

Er komt een onverwachte gast optreden: het hoofd van Whatsapp. Er wordt gemeld dat beide hoofden van het bedrijf  hetzelfde denken: het gaat allemaal om het ‘in verbinding staan met elkaar’. Dit alles en meer is volgende maand terug te vinden als applicatie voor de Asha serie.

Er werd al geroddeld dat Nokia de goedkopere kant wil opgaan, maar dit spant de kroon: de Asha 500 met een 2 megapixel camera gaat slechts €69,- kosten! De  Asha 502 een zeer respectievelijke €89.- en de Asha 503 €99,-. Plots wordt Windows Phone opeens een stuk aantrekkelijker.

asha-prijzen

 

Elop is weer helemaal terug met de langverwachte 6 inch Nokia Lumia 1520! Hij is gemaakt van duurzaam materiaal dus goed voor het milieu. Ook beschikt hij over een 1080p Full-HD scherm.

Lumia1520

 

Vreemd genoeg begint Elop meteen over een nieuwe app in plaats van de Lumia 1520 zelf. Afijn, hij heeft het over de app ‘Storyteller’. Al je foto’s, video’s en plaatsen waar je jezelf hebt getagt door middel van Nokia Here, komen in een chronologische volgorde naast elkaar te staan, zodat je één mooi verhaal hebt van al je gebeurtenissen.

storyteller

 

Kijk hier houden we van: specificaties. Najah, specificatie, enkelvoud. Het enige wat Elop erover kwijt wilt is dat hij beschikt over 32 GB (zal het dan toch kloppen van de Qualcomm Snapdragon 800 processor waar we het vanmorgen over hadden)?

Grappig nieuwtje tussendoor: Instagram gebruikers, jullie kunnen vanaf nu eindelijk een Windows Phone gaan gebruiken: de app is binnenkort te downloaden.

Weer een nieuw gezicht, namelijk Steven Alvarez van National Geographic. Hij laat een paar schitterende natuurafbeeldingen zien, en uiteraard: deze zijn allemaal gemaakt met de Nokia Lumia 1520. Al je foto’s kan je eenvoudig kwijt op 7 GB aan SkyDrive back-up geheugen.

Het verlossende moment: er zit inderdaad een Qualcomm Snapdragon 800 in. Dit zorgt ervoor dat dit een zeer interessant toestel begint te worden.

Dit is een verrassing van de bovenste plank: Elop haalt nóg een 6″ phablet tevoorschijn, de Nokia Lumia 1320 die beduidend minder is dan de 1520. De 1320 beschikt over een dual-core processor en een 5 megapixel camera. De 1320 is bedoeld voor jongeren die willen genieten van een groot scherm, maar niet veel geld kwijt willen zijn. Hij zou ongeveer rond de 300 schommelen.
Blijkbaar wil Nokia zijn grenzen testen. Waar de Asha serie zo goedkoop was, kost de Nokua Lumia 1520 €749,-!

lumia1320

 

Het moment waar we allemaal op zaten te wachten, daar is hij, de Nokia Lumia 2520 tablet!

Dit 10.1″ model beschikt ook over een Qualcomm Snapdragon 800 processor. Net als de Lumia 1520, is het ook met de 2520 mogelijk om op het snelle 4G netwerk te gaan. De 2520 beschikt ook over een IPS-display: weinig weerkaatsing van het zonlicht buiten, en een geweldig beeld binnen!

foto2

De 2520 beschikt over 2 camera’s: een 6.7 megapixel aan de achterkant en een 2 megapixel aan de voorkant, bedoeld om mee te Skypen of foto’s van jezelf te maken. Hij zal draaien op Windows 8.1 RT en zal, net als de Microsoft Surface, een speciaal toetsenbord hebben. Zonder het toetsenbord heb je een goede tablet, met het toetsenbord is de ervaring compleet. De tablet zelf zal rond de €499,- kosten en het toetsenbord rond de €149.

lumia2520

Als laatste laat Nokia nog één maal zien wat ze hebben en dan is het zover. De presentatie is ten einde.

lumia-lineup

 


Geef een reactie

Back to Top ↑

Login