Algemeen google-keep

Gepubliceerd op 18 maart, 2013 | Door

0

Notitiedienst Google Keep binnenkort online

Afgelopen weekend was de nieuwe Google-dienst ‘Google Keep’ een tijdje te gebruiken op het internet. Google Keep is een notitiedienst waarmee Google de concurrentie met Evernote wil aangaan.

Het heeft er alle schijn van dat we binnenkort een nieuwe dienst van Google kunnen verwachten. De dienst krijgt de naam Google Keep toegewezen. Google Keep zal de concurrentie aangaan met Evernote. Dat op dit moment de grootste notitie client-applicatie ter wereld is. Gebruikers kunnen notities synchroniseren met verschillende mobiele apparaten. Het is opvallend van Google, want eerder maakte men bekend dat zij binnenkort afscheid gaan nemen van een aantal diensten.

Google Keep

De technologie website Android Police vond in de Cloud dienst ‘Google Drive’ een afbeelding van Google Keep. Zondagnacht was er een tijdje een desktopversie van notitiedienst ‘Keep’ online. Echter verdween deze melding wel weer na een tijd. Met Google Keep kun je dus notities maken. Verder is het mogelijk om deze notities te voorzien van een plaatje. Ook kun je een themakleur aan je notitie toevoegen. Daarbij kun je door al je notities te bladeren en is het mogelijk om je notities te archiveren.

Google Notebook

Enkele jaren geleden experimenteerde Google met een notitie-app. In 2006 kwam de zoekmachine met de app ‘Notebook’. Dit project hield het echter maar drie jaar vol en verdween vervolgens van het toneel.  Google Notebook was een soort plug-in die je kon installeren in je internetbrowser Firefox of Internet Explorer. Als de gebruiker iets interessants vond kon hij via de rechtermuisknop een notitie toevoegen aan Notebook. Ook in Notebook kon je destijds met meerdere onderwerpen werken. Ten slotte kon je jouw notities delen met vrienden en collega’s of openbaar weergeven.

Wanneer de nieuwe dienst online gaat is nog onbekend. Google heeft tot nu toe nog niet gereageerd op de dienst.

Wat verwachten jullie van Google Keep? Zal deze nieuwe Notititiedienst aanslaan onder het grote internetpubliek? Zoja, zul je het in de toekomst gebruiken? Laat een reactie achter onderaan dit bericht.

Bron: Android Police.com

Tags: ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login