Algemeen o4nt.nl-tablet-school

Gepubliceerd op 17 april, 2013 | Door

0

Ouders twijfelen over de nieuwe iPad-scholen

Al tien ouders twijfelen over de nieuwe iPad-scholen. Ouders waar hun kinderen op De Driemaster in Sneek zitten zijn sowieso al van plan om hun kroos van school af te halen. Zij stonden achter de filosofie van het huidige onderwijs en zien het op dit moment niet zitten in de Steve Jobs school.

Vorige maand schreven we al over basisschool de Delta in Assenhelft, die als eerste basisschool overstapte op de iPad. Begin deze maand stond er op Tablet.nl een artikel dat er volgend schooljaar tien basisscholen zullen volgen die overstappen op de iPad. Alle leerlingen zullen op deze scholen worden uitgerust met een iPad. Daarnaast zal het lesmodel (grotendeels) worden gebaseerd op de tablet van Apple. De nieuwe iPad scholen zijn een initiatief van Onderwijs voor Nieuwe Tijd. Echter blijkt nu uit een onderzoek van de Telegraaf dat ouders nog niet zo happig zijn. Ouders zien het nog niet zitten dat de school experimenteert met een geheel nieuw onderwijssysteem. Ze zijn bang dat hun kinderen de dupe worden van een geheel nieuw onderwijssysteem.

Veel twijfels

Afgelopen maandag zijn de ouders door De Driemaster op de hoogte gebracht van het nieuwe lesmodel. Uit deze presentatie blijkt dat drie van de acht docenten nog wel les blijft geven op de basisschool. De rest van de docenten wordt vervangen. De grote veranderingen waren voor vele ouders een donderslag bij heldere hemel. Zij hebben hun twijfels of hun kinderen wel bestand zijn tegen de flexibiliteit wat het nieuwe systeem ze zal bieden. Ze vrezen voornamelijk of de leraren wel capabel zijn om op de nieuwe manier les te geven en afschaffen van leslokalen en elke keer een andere docent ze voornamelijk af. Een ouder bracht zelfs ter sprake of hun kindje in de toekomst wel schrijfvaardigheden worden bijgeleerd. Echter nam directrice Janet Visser al veel onduidelijkheid weg door te stellen dat ze niet bang hoeven te zijn dat er nog wordt geschreven.

Proefkonijnen

Ouders vinden dat hun kinderen proefkonijnen worden. Zij geven aan dat hun kinderen veel te jong zijn voor deze experimenten. Als gevolg hierop zijn al bijna tien ouders van plan hun kinderen volgend jaar van school te halen. Dit zou voor de Driemaster een aderlating zijn, want de school bestaat uit slechts 77 leerlingen.

Wat vinden jullie van de nieuwe iPad scholen. Zet je reactie onderaan dit bericht neer.

Tags: ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login