Accessoires Polar Beat - fitnessapp

Gepubliceerd op 7 december, 2014 | Door Evelien Nederhoed

0

Polar Beat: meer dan een hartslagmeter alleen

Werp één blik op mijn smartphone en je weet meteen dat ik niet bepaald een couch potato ben. Niet alleen apps met talloze workouts staan op mijn mobiele telefoon, ook verschillende timer-apps en voedingsapps maken deel uit van mijn favoriete apps. Tegenwoordig worden die health-apps meer en meer gekoppeld aan gadgets. Gadgets waarmee je nog meer uit je workouts haalt, je sportprestaties bijhoudt en plezier hebt tegelijkertijd. Een voorbeeld van zo’n app die gecombineerd kan worden aan een ingenieuze gadget is Polar Beat. En die mocht ik een tijdje terug uitproberen.

Een slimme trainingsapp
Polar Beat is, zoals Polar het zelf graag omschrijft, een ‘slimme trainingsapp’. Door de app te koppelen aan een hartslagband met sensor, de Polar H7 Bluetooth hartslagmeter, kun je exact bekijken wat je trainingsprestaties zijn. Gewoon op je mobiele telefoon! Niet zo gek als je je bedenkt dat Polar al sinds jaar en dag bekend staat als leverancier van talloze gadgets op gebied van hartslag en alles wat met het hart te maken heeft, zoals sporthorloges. Polar Beat is echter meer dan een hartslagmeter alleen. De app geeft niet alleen inzicht wat je hartslag per minuut is, ook hartslagtrainingsniveaus, je anaërobe drempel en maximale hartslag kun je er heel makkelijk van aflezen. Daarnaast maakt de app gebruik van GPS, waardoor je precies kunt zien waar je zoal bent geweest. Maak je gebruik van de oortjes van je smartphone? De app geeft je onderweg tips en aanwijzingen over hoeveel kilometer je erop hebt zitten en ook moedigt hij je aan. Vind je dat irritant? Geen nood, met één druk op de knop zet je deze functie ook zo weer uit.

Hartslagzones op je smartphone
Voordat je aan je training begint moet je een persoonlijk profiel aanmaken. Ook vraagt de trainingsapp naar je doel. Wil je bijvoorbeeld een snelheidsrecord neerzetten? Of liever zo veel mogelijk calorieën verbranden? Het is allemaal mogelijk. Kies gewoon het trainingsschema dat bij jou past. Op basis van jouw hartslag stuurt de app je vervolgens bij met handige aanwijzingen. Op je smartphone zijn onder meer je gemiddelde snelheid, hartslag en tijd inzichtelijk. Met behulp van diverse grafieken kun je jouw hartslagzones en routes heel makkelijk aflezen. Leuk extraatje: Wanneer je stopt vraagt de app je hoe je je voelde tijdens de training. Aan het einde van de training vraagt de app of je je prestaties wilt opslaan.

Polar Beat, ook voor binnensport
De Polar Beat-hartslagmeter en app zijn geschikt voor talloze sporten als roeien, skiën, hardlopen, fietsen en meer. De combinatie is echter niet alleen voor buitengebruik ideaal, ook in de sportschool kun je er met een gerust hart gebruik van maken. Diverse moderne trainingsapparatuur, waaronder loopbanden en crosstrainers, zijn namelijk uitgerust met Bluetooth, zodat je de sensor eraan kunt koppelen. Zo kun je rechtstreeks op het apparaat zien wat je trainingsresultaten zijn. Bovendien kun je na afloop van iedere training je resultaten opslaan waardoor je je progressie kunt bijhouden. Anderen de ogen uitsteken met je sportprestaties? Met één druk op de knop deel je je trainingsoverzicht op social media.

Kosten Polar Beat
De Polar Beat H7 Bluetooth hartslagmeter kost circa € 59 en is te gebruiken in combinatie met iPhone en Android. De app is in de basis gratis en is uit te breiden met diverse betaalde mogelijkheden.

Tags: , , , , ,


Over de auteur

Evelien Nederhoed

Evelien Nederhoed is schrijfster, communicatiespecialist, SEO-expert, internetondernemer en adviseert over (nieuwe) media, zoals internetstrategieën en mobiele communicatie. Regelmatig wordt Evelien gevraagd om te spreken mobiele communicatie, apps en online vindbaarheid. In de rol van appexpert vervulde zij wekelijks een item op Radio Veronica waarin zij de leukste, nieuwste apps reviewde.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login