Algemeen galaxyy-s4

Gepubliceerd op 16 maart, 2013 | Door

0

Samsung Galaxy S4 aangekondigd

De Galaxy S4 is donderdag op een speciale persbijeenkomst in New York gepresenteerd aan de wereld. Het toestel ligt eind april in de winkel voor 699 euro. De Nederlandse versie heeft geen octacore processor van Samsung aan boord. De focus van het toestel ligt meer op de software dan op de hardware.

Wat opvalt aan de nieuwste Samsung is het feit dat de S4 geen revolutie, maar meer een evolutie is. De nadruk ligt op het nieuwe 4, 99 inch full hd scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Daarnaast is de software verbeterd en uitgebreid.

Uiterlijk en camera

Qua uiterlijk is het toestel niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Als je goed naar de S4 kijkt, lijkt hij heel erg op de Galaxy Note 2. Het scherm heeft Super Amoled waardoor zowel felle als donkere kleuren echter zullen overkomen. Het toestel heeft verder een 13 megapixelcamera met een aantal extra softwarefunctionaliteiten. Het is nu mogelijk om de camera’s van de voorkant en van de achterkant gelijk te gebruiken. Dit zou bijvoorbeeld handig zijn als je het chatprogramma ‘Chat On’ gebruikt.

Smart Croll

De camera aan de voorkant van het toestel houdt de ogen van de gebruiker nu nog beter in de gaten. Als je ogen nu onderaan het scherm van de S4 is gekomen, zal de pagina op je scherm automatisch naar beneden scrollen. Naast deze functie is er de zogenoemde ‘Eye Pause’. Als de gebruiker een videootje bekijkt en hij kijkt eventjes van zijn toestel af, dan pauzeert de video automatisch totdat de gebruiker weer met zijn ogen is op het scherm van de Galaxy S4 is gefocust. Verder kun je door handbewegingen vóór het toestel te maken, je toestel besturen.

Android

De Samsung Galaxy S4 draait op het laatste besturingssysteem van Android. Dit zal Android versie 4.2.2 zijn. Over dit Android besturingssysteem gooit Samsung haar eigen ‘schil’ heen. Verder zal de S4 de wereldwijde frequenties voor 4G ondersteunen. Naast 4G zal het toestel Wi-Fi, bluetooth  en infrarood ondersteunen. De telefoon krijgt overigens een krachtige accu van 2600 mAh en beschikt het over een opslagruimte van 16,32 of 64 gigabyte met 2 gigabyte aan werkgeheugen.

Lancering


De lancering zal eind april plaatsvinden. De Samsung Galaxy S4 zal dan in 155 landen beschikbaar zijn. Geïnteresseerden kunnen het  toestel in een witte en zwarte uitvoering aanschaffen voor slechts 699 euro. Verder zal de Nederlandse versie niet over een octacore-processor van Samsung beschikken.

Bron: Samsung.com

Tags: , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login