Android nieuws Apple-vs-Samsung-tablet.nl

Gepubliceerd op 15 augustus, 2013 | Door Tim van de Noort

0

Samsung VS Apple: is het gevecht ten einde?

Samsung VS Apple. Al sinds het begin zijn de 2 grootste spelers van de telefoon- en tabletmarkt met elkaar in een juridisch gevecht. Nu ziet het er naar uit, dat er eindelijk een beslissing is gemaakt, althans, voor nu. En de winnaar?

Samsung VS Apple, de strijd gaat nu al even voort. Het voornaamste punt is dat Apple zegt dat Samsung de patentrechten schendt. Samsung op zijn beurt meldt dat dat niet het geval is. Mocht Apple in het gelijk gesteld worden, dan kunnen alle geslepen rechthoekige voorwerpen gezien worden als patentschending.

Nu heeft de internationale handelscommissie, het ITC, zijn besluit gemaakt: Apple wordt, op basis van 2 patenten, in het gelijk gesteld. Deze 2 patenten bedragen de volgende punten:

Het Steve-Jobs patent
Het Steve-Jobs patent is het patent van Apple wat spreekt over het patent op het besturen van een smartphone of tablet door middel van een touchscreen.

Koptelefoon
Het tweede patent van Apple dat volgens het ITC geschonden is door Samsung is de herkenning van de koptelefoon, zodra deze in de smartphone of tablet is geplugd.

Reacties

Apple en Samsung hebben allebei gereageerd tegenover de krant The Verge;

Samsung meldt teleurgesteld te zijn over de uitspraak, maar is blij dat Apple niet in alle punten gelijkgesteld is. Verder meldt Samsung dat zij het gevecht liever uitvecht op de markt dan in de rechtszaal.

Apple geeft als reactie dat zij blij zijn met de uitspraak en hopen dat het openlijk kopiëren van producten stopt. Volgens Apple is de Amerikaanse handelscommissie het eens met die in Japan, Korea, Duitsland, Nederland en Californië, die Apple ook in het gelijk hebben gesteld.

Als alles gaat zoals verwacht, mogen er geen Samsung producten uit de jaren 2010 en 2011  meer naar Amerika worden verscheept. Barack Obama, president van de verenigde staten, kan dit nog tegenhouden door middel van een veto.

Tags: ,


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login