Algemeen Nu.nl app voor Android vebeterd

Gepubliceerd op 9 mei, 2013 | Door

0

Tablet app van NU.nl op Android is verbeterd

De NU.nl tablet app voor Android is verbeterd. Wij van Tablet.nl hebben deze applicatie grondig getest. Lees hier onze review van de Android app van Nederlands meest bezochte nieuwssite.

De interface van  de NU.nl app voor Android smartphones en tablets is helemaal in een nieuw jasje gestoken. De nieuwsapplicatie is nu voor elk soort scherm en schermformaat te gebruiken. Je kunt op je Android tablet genieten van een applicatie die helemaal is geoptimaliseerd voor een tablet met een schermgrootte van bijvoorbeeld 7,8 of 10 inch. Als we de applicatie opstarten valt het op dat de interface van de app gewijzigd is. Gebruikers kunnen hun applicatie nog persoonlijker maken. Verder heeft NU.nl een aantal interessante en handige widgets toegevoegd. Als je wilt is het nu zelfs mogelijk om door middel van push-notificaties op de hoogte te blijven van het belangrijkste nieuws. Dit kan bijvoorbeeld binnen- en buitenlands nieuws zijn, maar ook sport of technologisch nieuws.

Persoonlijk

De nieuwe app is nog persoonlijker dan ooit vinden wij. De gebruiker is in staat om zijn eigen nieuwsfilters samen te stellen. Hierdoor blijf je op de hoogte van het nieuws dat voor jou interessant is. Deze filters kun je geordend terugvinden in ‘Mijn Nu’. Van deze nieuwsfilters is het mogelijk dat je dagelijks op de hoogte wordt gehouden door middel van het versturen van push berichten.  De dossiers die we van Nu.nl kennen, zijn ook in deze update mee genomen. Actuele nieuwsdossiers kun je aan de linkerkant van het navigatie menu terugvinden.  Als je een artikel hebt gelezen, maar later nogmaals rustig wilt doornemen, dan kan dat door dit in het nieuwsbericht aan te geven. Onder ‘lees later’ kun je al deze berichten weer terugvinden.

Dag van NU

iPad gebruikers kennen het al. Vorig jaar is de NU.nl-applicatie al verbeterd en is de ‘Dag van NU’ toegevoegd. De tablet- of smartphonegebruiker krijgt elke avond om zes uur in een chronologisch overzichtje het belangrijkste nieuws van die dag. NU.nl doet het juist om 18.00 omdat er op dit tijdstip veel tabletgebruikers met hun apparaatje op schoot zitten na een dagje werken om vervolgens het nieuws van de dag tot zich te nemen.

Widget

Het besturingssysteem Android is voornamelijk bekend om het feit dat zij gebruik maken van de zogenoemde widgets. Nieuwssite NU.nl zal ook hier zijn graantje meepikken. Je kunt widgets of je lockscreen zo instellen dat jouw favoriete nieuws daarop wordt gepubliceerd. Zo kun je snel en makkelijk op de hoogte blijven van het nieuws wat voor jou interessant is.

Losse app

Het is belangrijk om te weten dat er geen sprake is van een update. De NU.nl-applicatie is in de Google Play Store te downloaden als een losse app. De oude app (NU) zal op je tablet of smartphone blijven staan. Echter kun je over een aantal weken geen nieuws meer bekijken en ontvangen.

Download hier de nieuwe NU.nl applicatie: Klik hier

Wat vinden jullie er van?

Tags:


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login