Algemeen tablet-verzekering

Gepubliceerd op 14 februari, 2013 | Door

0

Tablet verzekeren? Vier verschillende verzekeringen onder de loep.

De afgelopen jaren zijn tablets steeds populairder geworden onder Nederlandse consumenten. Ze zijn beschikbaar in verschillende groottes en configuraties. De juiste tablet zien te vinden, die jouw behoeftes stillen, is al een uitdaging op zich. Eenmaal de juiste tablet gevonden is de vraag: Moet ik nou wel of niet de tablet verzekeren?

De prijzen van de tablets die je tegenwoordig kunt kopen variëren ongeveer van tussen de 200 en 1.000 euro. Van je nieuwe paradepaardje wil je zolang mogelijk genieten. Hierbij hoort dus eventueel een goede verzekering. Maar wat voor verzekering is nu voor jou de beste en slimste keuze. We behandelen in dit artikel vier verschillende verzekeringen. Wat zijn nou de kosten en baten van elke verzekering.

Inboedelverzekering

Bij de inboedelverzekering verzeker je hetgeen wat er allemaal in je huis staat. Dit houdt dus in dat je deze spullen wel kunt verplaatsen. Is dit niet het geval, dan is er sprake van een opstalverzekering.Bij veel inboedelverzekeringen kun je een tablet meeverzekeren. Wat er allemaal onder je verzekering valt is te lezen in de polis.

Let op: De tablet is niet bij elke verzekering standaard meeverzekerd. Daarnaast moet je erop letten hoeveel apparaten je meeverzekerd.

Kostbaarhedenverzekering

Zoals de naam al zegt, houdt een kostbaarhedenverzekering in: het verzekeren van al je kostbaarheden. De verzekering biedt dekking voor al jouw waardevolle verzamelingen (postzegels) en voorwerpen (sieraden). Deze verzekering is voor je tablet vaak uitgebreider dan een inboedelverzekering. Deze verzekering is een aanvulling op je huidige verzekering. Je kunt dus een inboedelverzekering afsluiten en daarnaast nog eens een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Let op: Interessante dingen om rekening mee te houden zijn onder andere: Binnenshuis en buitenshuis verzekeren; De hoogte van je premie; De hoogte van het eigen risico.

Reisverzekering

Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan?; Neem je je tablet mee op vakantie of zakenreis?; Of laat je hem dit keer links liggen? De kans is groot dat je mobiele apparaat meegaat. Maar hoe moet je je tablet nu verzekeren? Aan welke dingen moet je denken. Met geluk valt je tablet nog onder de dekking van de kostbaarhedenverzekering, maar als dit niet het geval is een reisverzekering relevant.

Ook voor de reisverzekering geldt dat je goed de polis moet doornemen. Wat zijn nu de voorwaarden van de verzekeraar? Hoe wordt de schade uitgekeerd? Hoeveel wordt er vergoedt? Wordt de aankoopprijs vergoedt of wordt er maar een maximum bedrag vergoedt?

Speciale tablet verzekering

Naast de inboedelverzekering, kostbaarhedenverzekering en reisverzekering is de laatste mogelijkheid om je tablet te verzekeren bij een specifieke tabletverzekering. Hierbij kun je vaak kiezen tussen een standaard dekking en een optionele dekking. Voor een laag maandbedrag kun je dus een completere verzekering afsluiten voor je mobiele apparaatje.  Ook hier is het echter verstandig om na te gaan wat de voorwaarden zijn van de verzekering.

Tablet verzekeren?

Hierboven hebben we in het kort aangegeven wat de  vier verzekeringen inhouden. Wat vervolgens voor jouw handig en relevant is, moet je per verzekering bekijken. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om gewoon je verzekering uit te breiden.  Daarnaast is het altijd belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Wat is de hoogte van het eigen risico? Hoe wordt de schade uitgekeerd door de verzekeraar? Wordt de aankoopprijs van je tablet vergoedt of vergoeden ze maar tot een maximumbedrag?

 

Tags:


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login