Algemeen iPad op school

Gepubliceerd op 8 april, 2013 | Door

0

Tien extra iPad scholen erbij vanaf het nieuwe schooljaar

Jaja, het is eindelijk zover. Nadat de basisschool Delta in Assenhelft al overstapte naar de iPad volgen er nu nog tien scholen. In het nieuwe schooljaar zullen ze overstappen op de iPad. Alle leerlingen zullen een iPad krijgen en de iPad zal een centrale plaats innemen tijdens het lesgeven.

Het initiatief ‘Onder voor Nieuwe Tijd’ (O4NT) wat in maart 2012 is gestart maakt vandaag bekend dat er tien ‘Steve Jobs-scholen‘ bij komen. Er zullen twee scholen in Breda en Sneek komen, de andere zes scholen zullen in de gemeentes Amsterdam, Amstelveen, Almere, Emmen en Bernisse komen. O4NT is een initiatief waar onder andere opiniepeiler Maurice de Hond een jaar geleden mee begon. De steden Breda en Sneek zullen vanaf het begin af aan al het O4NT-principe ondersteunen. In de overige zes gemeentes zal het O4NT-principe geleidelijk worden ingevoerd.

Uit onderzoek van Peil.nl is gebleken dat vier van de tien kinderen tussen de vier en twaalf jaar regelmatig aan de slag is op een smartphone of een tablet. Dit is zeer opvallende stijging ten opzichte van vorig jaar. Als deze trend zich de komende jaren zal doorzetten, dan wordt er verwacht dat driekwart van de kinderen thuis op een smartphone of een tablet zal werken. Tijdens het onderzoek werd er ook aan ouders gevraagd hoe zij tegen de nieuwe iPad-scholen aankijken. Een derde van de ouders – waarvan hun kinderen een smartphone of een tablet gebruikt – geeft aan dat zij de voorkeur geven aan een school die volgens het O4NT-principe werkt.

Kantelpunt

Meer dan 400 mensen hebben de afgelopen tijd geholpen om het project ‘Onder voor Nieuwe Tijd’ te verwezenlijken. De bedrijven Seats2Meet en Vodafone  zijn de partners van het project. Telecomprovider heeft extra geld in het project geïnvesteerd, zodat de kinderen van ouders die weinig geld hebben ook een iPad kunnen aanschaffen. Maurice de Hond – initiatiefnemer van het project vertelt het volgende over het project: “Ik geloof dat er sprake is van een kantelpunt. Het onderwijs in Nederland gaat nu ook eindelijk inzien dat men niet op de huidige voet de komende tien jaar kan doorgaan.”

 

Tags: ,


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login