Algemeen tablet-video-on-demand

Gepubliceerd op 17 april, 2013 | Door

0

Video on demand op de tablet in opkomst

Je ziet tegenwoordig dat steeds meer Nederlanders een tablet hebben. Ze gebruiken deze tablet voor verschillende doeleinden. Je ziet dat televisiezenders steeds meer tabletapplicaties aanbieden. Je kunt je tablet vervolgens gebruiken als ‘tweede scherm’. Een gevolg hierop is dat video on demand in de lift zit.

Uit onderzoek van Ipsos Software blijkt dat het aantal Nederlanders die op de tablet via video on demand naar series en films kijkt de afgeloepen jaren verdrievoudigd is. Echter kijkt het overgrote gedeelte nog steeds naar de televisie voor de nodige content. Uit de cijfers van de marktonderzoeker blijkt dat 20 procent van de Hollanders via de video on demand-diensten van onder andere Ziggo, KPN en UPC naar series, films en gemiste uitzendingen kijken. Een goed voorbeeld waar dit kan is bijvoorbeeld via Pathé Thuis applicatie.

Opkomende markt

Video on Demand (VoD) is een dienst waar de gebruiker (tegen betaling) naar een film kan kijken via de decoder of bijvoorbeeld een mobiel apparaat.De omzet van Video on Demand is opgelopen naar ongeveer 72 miljoen euro. Vooral jongeren en mannen kijken naar de VoD-diensten. Uit het onderzoek blijkt verder dat volwassenen in de leeftijd van 25 tot en met 44 jaar een interessante doelgroep vormen. Zij zullen in de toekomst voornamelijk gebruik gaan maken van de Video on Demand. Daarnaast ontdekken hoog opgeleide gezinnetjes met  kinderen het gemak van Video on Demand. Wat verder ook opvalt dat VoD populairder is in de steden dan in het platteland.

Geen reclames

Als een huisgenootje naar bijvoorbeeld een film of een programma kijkt wat de ander niet bevalt, dan wijkt men snel uit naar de tablet om hier een (gemiste) uitzending op te bekijken. Verder vinden Nederlanders het fijn om zelf te bepalen wanneer men naar een serie, film of televisie-uitzending kijkt. Een fijne bijkomstigheid is dat men hierdoor de ellenlange reclame onderbrekingen kan omzeilen.

Kijk je ook al Video on Demand of kijk je gewoon liever op de ouderwetse manier televisie? Deel je meningen met ons door een reactie onder dit bericht te zetten.

Tags:


Over de auteurGeef een reactie

Back to Top ↑

Login