Apps google-apps

Gepubliceerd op 12 mei, 2013 | Door Rogier van Hamburg

0

Wat zijn Google apps?

Google apps, daar kan iedereen zich wel wat bij voorstellen. Met name Android gebruikers maken veelvuldig gebruik van Google Maps, Gmail en hun persoonlijke Google Drive. Google doelt met de naam Google apps echter op de beste Google applicaties maar dan ingericht voor de zakelijke gebruiker.

De Google Apps vormen een  platform waarmee je op elk gewenst moment en op elke locatie met elkaar kunt communiceren, gegevens delen en kunt samenwerken. Bekijk hieronder een introductie in de wereld van Google apps:

 

Gepersonaliseerd

Google apps werken voor jouw bedrijf en voor jou als werknemer. De meesten onder ons gebruiken al Google diensten privé. Voor hen zal de overstap van meestal Microsoft producten naar Google producten een eitje zijn. De Google apps worden volledig gepersonaliseerd naar het bedrijf waar je voor werkt. Logo, indeling, domeinnaam.

In de cloud

Google’s zakelijke apps werken met opslag in the cloud. Je kan Google apps dus vanaf iedere locatie bereiken en opslag gaat automatisch. Nooit meer die ellendige powerpoint presentaties kwijt zodat je opnieuw moet beginnen. Dit is ook zeker een voordeel als je een groeiend bedrijf hebt. Het aantal users groeit met je mee zonder dat je weer nieuwe servers of andere hardware moet installeren. Altijd schaalbaar zijn heeft zijn voordelen.

Veiligheid

Is dat wel veilig al die bedrijfs gegevens in de cloud? Veel bedrijven slaan hun data liever op binnen de muren van hun bedrijf. Toch steunt Google wel op een reputatie als een partij die erg secuur omgaat met de beveiliging van gegevens. Zo ook hun Google apps. In diverse filmpjes tonen ze hoe goed hun datacenters beveiligd worden en wat er in de software gebeurt. Denk aan dubbele authenticatie en infrastructuur beveiliging.

googleapps

Google apps

Tags: ,


Over de auteur

Rogier van Hamburg

Als mede-eigenaar en als online talent weet ik alles te vinden op het internet. Ik waak over onze nieuwsbronnen, zodat u niks hoeft te missen op Tablet gebied.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login