Algemeen Wind-Fine11-tablet.nl

Gepubliceerd op 9 juni, 2013 | Door Tim van de Noort

0

Wind FINE11 komt naar Europa!

Hoewel we vaak nieuwe tablets posten, is het altijd maar de vraag of ze ooit de Europese kust zullen bereiken, laat staan de Nederlandse. Gelukkig hebben we uit betrouwbare bron vernomen dat de Wind Fine11 naar Nederland komt. Of we daar blij mee mogen zijn? Hier is mijn oordeel.

Het eerste wat opvalt aan deze Android tablet is de afmeting. Met 11.6 inch is het een hele grote jongen. Dat maakt het prettig om films te kijken of mooie app’s te spelen. Ook is hij net groot genoeg om in een gemiddelde rugzak te passen of bij je laptoptas te doen. Het scherm bied 1366 x 768 pixels, wat neerkomt op een matige 135 pixels per inch. Verder is hij gemaakt van dik wit plastic met een metalen achterkant, wat niet denderend is voor de stevigheid van de tablet.

Gelukkig betekent dit niet dat het een slechte tablet zal zijn. De Quad core  Rockchip RK3188 Cortex A9 voorspelt veel goeds. Hetzelfde geldt voor de 2 GB aan werkgeheugen. De Mali 400 MP4 moet ervoor zorgen dat alles er, ondanks het weinige PPI, goed en scherp uit ziet. Spellen als de nieuwe Call of Duty en Need for Speed werken goed, zo melden de makers. Verder beschikt dit model over 32 GB aan opslaggeheugen zodat je bovengenoemde spellen daadwerkelijk kan opslaan.

De specificaties ogen goed en het is duidelijk te zien dat de makers deze tablet hebben voorbereid op de toekomstige ontwikkelingen van app’s en games, iets wat bij veel tablets ontbreekt. De grootte van het scherm speelt hier ook een grote rol in. Een prijs is nog niet bekend, hetzelfde geldt voor de data waarop hij zal uitkomen. Wij verwachten nu al veel van de Wind FINE11!

Tags: ,


Over de auteur

Tim van de Noort

Ik schrijf nieuwsberichten en reviews op Tablet.nl. Al van jongs af aan ben ik hevig geïnteresseerd in tablets en elektronica en ik volg het nieuws daarover dan ook met veel belangstelling. Wat ik lees, verwerk ik op mijn eigen manier in de artikelen.Geef een reactie

Back to Top ↑

Login